Lavrov: Rusya ve ABD bitmiş partner olacak

Lavrov: Rusya ve ABD bitmiş partner olacak
Lavrov: Rusya ve ABD bitmiş partner olacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü öğrencileriyle bir araya gelen Lavrov “Yakın gelecekte Rusya-ABD ilişkileri pek parlak olmasa da, eminim fakat en sonunda reel bir stratejik partner ilişkisi düzeyine çıkılacaktır. Nitekim İkinci Dünya Savaşı’nda müttefiktik.” dedi.

“İLİŞKİLERİMİZİ ABD’YE BAĞLI, BİZ HAZIRIZ”

Açıklamalarına “Rusya ile ABD iyi geçinirse, bundan tüm dünya kazanır. Daha eksik şamata, daha az kriz olur, daha eksik kan dökülür.” diyen Lavrov, ilişkilerin iyi olmasının iki ülkeye ekonomik anlamda daha pozitif kazandıracağını açıklama etti.

Moskova’nın ilişkileri geliştirmeye ve diyaloğa hazırlanmış olduğunu Lavrov, ilişkilerdeki bir gelişmeye gitmenin Washington’a yan olduğunu kaydetti.

POLİTİKACILAR ABD HALKINA KULAK VERMELİ

Lavrov, sivil toplum alanındaki ilişkilerin eskisi gibi iyi gittiğini belirterek şöyle devam etti:

“Fort Ross (Kaliforniya’daki bir Rus kalesi) isimli fantastik bir ortak projemiz var, bu ABD’deki Rus mirası. Her yıl Kaliforniya’da, bu Rus bölgesinde bir araya geliniyor. ABD-Rusya meslek konseyi var, önümüzdeki günlerde bu konseyin bir toplantısı olacak. ‘ABD’yi baştan büyük yerine getirmek isteyen’ politikacılar, adlarına hareket ettikleri halka kulak vermeli.”