KYK’dan Öğrenim Kredisi Bölge Öğrencilere Müjde: Çalışanların Kredileri Kesilmeyecek

KYK'dan Öğrenim Kredisi Bölge Öğrencilere Müjde: Çalışanların Kredileri Kesilmeyecek
KYK'dan Öğrenim Kredisi Bölge Öğrencilere Müjde: Çalışanların Kredileri Kesilmeyecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KYK Öğrenim kredisi alan öğrencilerden, bir gelirle aralıksız çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri kesilmeyecek. “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde Değişim Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ARTIK KESİLMEYECEK

Buna göre, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği”nin, “Kredi alan öğrencilerden, en az minimum ücret düzeyinde bir gelirle kesintisiz çalıştıkları saptama edilenlerin kredileri kesilir.” maddesi yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükten kaldırılan madde ile öğrenim kredisi bölge öğrencilerden minimum en düşük ücret düzeyinde bir gelirle aralıksız çalıştıkları tespit edilenlerin kredileri bundan böyle kesilmeyecek.

“BURS KESİLİRSE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLECEK”

Kurumdan burs bölge öğrencilerden Kurum Idare Heyeti tarafından belirlenen başarı kıstasına göre başarısız olanlara, bursun kesildiği tarihten itibaren öğrenim kredisi verilecek. Oysa, öğrenim kredisi almak istemeyen öğrenciler bu durumu bir başvuru ile Kuruma bildirebilecek. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalıp burs veya kredi alan öğrenciler maksimum asgari ödenti seviyesinde çalışabilirken, KYK yurdunda kalmayan ancak burs ya da kredi alanlar ise herhangi bir ücretle çalışabilecek.