Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin

Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin
Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar kurundaki artışlar nedeniyle piyasada yaşanan hareketlilik altın fiyatlarını da yükseltti. 400 liraya geçen çeyrek altın, vatandaşları alternatif arayışına yönlendirdi. Birikimi olanlar ise kuyumcunun yolunu tutup altını bozdurdu.

Çeyrek, yarım ve bütün altın satışlarının düştüğünü ve bozdurmaların arttığını söyleyen kuyumcular, bozdurmalar pozitif olduğu için TL sıkıntısı çektiklerini söyledi.

“TL SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Kuyumcu Mustafa Yalçıntaş, “Vatandaşlar altın alımından çok satışına yöneldi. derhal piyasada çok büyük altın satışı var. Altın bozdurulmasından dolayı TL sıkıntısı yaşıyoruz. Çeyrek altının fiyatının artması vatandaşları gram altına yönlendirdi. Güya çeyrek ve gram altına istek arttı. Çeyrek, yarım ve tam altın alımları azaldı.” dedi.

VATANDAŞLAR GRAMI DÜŞÜK ALTINLARA YÖNELDİ

22 akort 1 gram altına talebin arttığını belirten Yalçıntaş, “Halk Müziği çoğunlukla altın almadığımızdan şikayetçi ama fazla fazla bozdurmalar olduğu için çok büyük bir TL sıkıntısı var. Geçen hafta çeyrek altın 330 lira civarındaydı derhal 400 liranın üzerinde, 22 akort 1,25 gram iar çeyrek altın ise 205 liraydı 250 liraya çıktı. 0,62 santim güya çeyrek ise 2 hafta önce 120 liraydı şimdi 155 liraya değin yükseldi. Keza 22 akort 1 gram altın talepleri de arttı. Bu altın geçen hafta 195 liraydı, 230 liraya alıcı buluyor. Halk Müziği başlıca 1 gram 24 akort altına yöneldi, şu anda 255 liradan satılıyor. Sözde çeyreğe de talep var o da 155 lira, iki hafta önce bu altın 120 liraya satılıyordu. Gramaj azaltılıp, fiyatlar düşürülmeye başlandı. Vatandaşlar 1 gram, 1 buçuk gram altınlara yöneldi.” diye konuştu.

Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin

Altın bozdurmaya para yetiştiremediklerini söyleyen Kuyumcu Ertan Tunçbilek ise,“Fiyatların aşırı yükselmesinden nedeniyle acilen satış ağırlıklı çalışıyoruz. Alışlar o kadar fazla değil, altın bozdurmaya para yetiştiremiyoruz. Çeyrek altın 400 liranın üstüne çıktı. Ama halk başlıca 1 gramlık 215 liraya satılan altını seçim ediyor. Onun dışarıda 24 akort 1 gram has altın var 235 liraya satılan o da talep görüyor.” ifadelerini kullandı.

“BEKLEYİN”

Vatandaşlara hemen acele etmeyip beklemeleri tavsiyesinde yer alan Tunçbilek, “Tüketici, acele ederse yüksek fiyattan altın almış olurlar. Bugün itibariyle altın fiyatları da döviz kuru gibi düşüşe geçti. Vatandaşlar artık çeyrek altın yerine gram altını tercih ediyor. Çeyreğin üçte biri layık 0,63 santimlik altın çıktı bunlar talep görüyor.” dedi.

Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin

KİRALAR TL’YE ÇEVRİLDİ

Dolar üzerinden alınan dükkan kiralarını TL’ye çevirdiklerini söyleyen Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi (KİAŞ) Idare Heyeti Başkanı Nevzat Sudaş da, “Altın fiyatlarının artışıyla vatandaşın taleplerini yerine getirmek için çeyreğinde daha düşük gramajlısını yani dörtte bir oranında gram altın olarak çeyrekler üretildi. Daha önceden kuyumcu dükkanlarının kiraları dolar üzerinden alınıyordu. Biz bunları TL’ye çevirdik. Vatandaşlar da illa yatırım düşünüyorlarsa dolarlarını altında değerlendirmelerini öğüt ediyorum. Tüketiciye rahatlık olsun diye işçilikte yüzde 50 indirime gittik.” diye konuştu.

Kuyumculardan altın uyarısı: Bekleyin