Kurban Bayramı’nda ete doyanlar balığa yöneldi

Kurban Bayramı'nda ete doyanlar balığa yöneldi
Kurban Bayramı'nda ete doyanlar balığa yöneldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı boyunca balık satışlarının azaldığını belirten balıkçılar, bugünden itibaren balığa rağbetin arttığın ifade etti.

“BALIĞA BÜYÜK ISTEK VAR”

Bu yıl özellikle Karadeniz ’de balık sayısının ve çeşitliliğinin epeyce bol olduğunu vurgulayan balık satıcısı Hasan Köse, “Ete doyan vatandaşlar bitmiş tezgahlarımızı ziyaret etmeye başladı. Sezonun açılmasına kısa zaman kalmasına rağmen mezgit, palamut, istavrit ve barbun gibi deniz balıklarında patlama yaşanıyor. Kıyı ve olta balıkçılarının tuttuğu deniz balıkları, vatandaşlar göre istek görüyor. Balığa koskocoman bir açlik var. Palamut tane 8, mezgit kilo 20, istavrit kilo 10, barbun kilo 20 liradan satılıyor. Kültür balıklarını tezgahtan kaldırdık. Bu yıl çinekop ve hamsinin de bol çıkacağı söyleniyor. İnşallah sezon öncesi yaşanan bereket sezonda da devam eder de vatandaşlarımız ucuz ucuz balık yer.” dedi.

“ETTEN USANDILAR”

Geçen senelere oranla bu sene balıkta bolluk olduğunun altını çizen Kurtça Aydın ise şunları söyledi:

“Vatandaşlar, birkaç gündür yediği ete bundan böyle doydu. Balığa olan ilgi artma gösterdi. Vatandaşımız taze taze palamut, mezgit ve barbunları yemek yemek istiyor. Etten usanan vatandaşlar, çeşitli balıklardan istediğini alıyor. Sezon açılmamasına rağmen balıklar gayet ucuz. Havalar birazcık daha serinleyince talebin daha da artacağını düşünüyorum. Geçen yıl denizde balık yoktu. Vatandaşlar ucuz balık yiyememişti. Bu yıl bol balık var. İnşallah bu bolluk devam eder de herkesin yüzü güler. Palamutta patlama var. Palamut bu bollukta giderse sezon açıldığında kiloluk palamutları 3 tane 10 liraya satmayı umarız.”