Kurban Bayramı öncesinde bıçakçıların mesaisi arttı

Kurban Bayramı öncesinde bıçakçıların mesaisi arttı
Kurban Bayramı öncesinde bıçakçıların mesaisi arttı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorum’da Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme yoğunluğu

Fotoğraflar: ANADOLU AJANSI

1/8

Çorum’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bıçakçıların bayram mesaisi yoğunlaştı.

2/8

Tarihi Çöplük Çarşısı’ndaki bıçakçılar, bir yandan kendi ürettikleri bıçakların satışını yaparken, öteki yandan da vatandaşların bıçaklarını bileme makinesiyle 2,5 lira karşılığında keskinleştiriyor.

3/8

Babasından devraldığı mesleğini sürdüren ve yaklaşık 70 yıldır bıçakçılık yapan Murat Nohut, Kurban Bayramı’na 15 gün kala çalışmaların başladığını ama vatandaşların işlerini son günlere bırakması sebebiyle özellikle arife günü aşırılık yaşadıklarını söyledi.

4/8

Vatandaşların bayramda mağdur olmaması için yoğun mesai harcadıklarını anlatan Nohut, “Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için günde sıradan 12 saat aralıksız çalışıyoruz. Bayram haftasında yeni bıçak satışının yanı sıra vatandaşların tamir için getirdikleri bıçakları da kullanılabilir ülkü getiriyoruz.” dedi.

5/8

43 yaşındaki bıçak ustası Atilla Kabakçı da kalitesiz ithal bıçakların ucuz olmasının yerli ve nitelikli bıçak satışlarını düşürdüğünü belirterek, “Sabahtan saat 7.30’dan başlayıp akşam saat 8-9’a kadar çalışıyoruz. Çeliği ısıtıp döverek kendi ürettiğimiz bıçakları 35 ila 70 lira aralarında değişen fiyatlarla satıyoruz. Yerli imal bıçaklarımız bulaşık makinesine atılmazsa ve sert bir nesneye vurulmazsa 3-4 sene kullanılabiliyor. 15 liraya satılan ithal bıçaklar kromdan yapıldığı için bir ya da iki kere oysa kullanılabiliyor.” ifadelerini kullandı.

6/8

Bahaddin Nohut ise düşük fiyatlı ithal bıçakların talep görmesinden dolayı yerli üretim kaliteli bıçakların satışının zorlaştığını dile getirdi.

7/8

Nohut, “Ahali binlerce lira ödeyerek kurbanlık alıyor ama kaliteli bir bıçak için 50 lira ödemek istemiyor. Çarşıda 10-15 liraya satılan bıçaklar görüyoruz. Bu bıçaklar birkaç ay bile dayanmadan körleşiyor. Bizim çeliği döverek yaptığımız el işi bıçaklar ise hiç yenileme görmeden 4-5 sene dayanıyor. Diğer Taraftan fiyatları da 50 lira civarında.” değerlendirmesinde bulundu.

8/8