KTÖ Başkanı’ndan döviz literatürden çıkarılsın önerisi

KTÖ Başkanı'ndan döviz literatürden çıkarılsın önerisi
KTÖ Başkanı'ndan döviz literatürden çıkarılsın önerisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oda binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Dövizin bu dek yükselmesinin hiçbir şekilde idareli bağlantısının göstergesi yok. 3.80 lira olan doların şu an 6.50 seviyesinde seyretmesinin bizim herhangi bir şekilde ekonomimizde kötüleşme veya göstergesi değil. Bu resmi olarak ekonomik bir saldırıdır. Ülkemize olan, dış güçler dediğimiz, emperyalistlerin, ABD’nin dayatmalar neticesinde olan döviz ataklarıdır. Bundan da devlet millete güvenerek halk de devlete güvenerek bu güven içerisinde alnımızın akıyla çıkacağız” dedi.

Dövizle yapılan alışverişlerin sona erdirilmesinin önemine muhabere eden Gülsöy, dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerektiğini ifade etti.

“DÖV YOK İŞİM HAŞIR NEŞİR OLMALIYIZ”

Gülsoy, alınan hesaplı önlemlerin yerinde olduğunu ve mücadeleye devam edilmesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti: “Idareli dalgalanmanın bir süre sonradan sona ermesini bekliyoruz. Bizim dövizle değil işimizle haşır neşir olmamız gerekiyor. Biz inanan ve şükreden bir toplumuz. Ekonomide sıkıntı, durağanlık var lakin hiç kimsenin de fazla bir şikayeti değil. Yurttaş, ‘Devletimin yanındayım’ diyor. Biz ‘Bu yıl para kazanmasak da olur’ diyoruz. Yüzde 10 hasar etsem ne olacak. Yeter ancak ülkeme bir şey olmasın. Tüm esnafımız, tüm üyelerimiz aynı duygu ve düşüncede.”

KTÖ Başkanı'ndan döviz literatürden çıkarılsın önerisi

“YERLİ PARAYA DÖNELİM”

Yerli paraya dönme çağrısı yapan Gülsoy, “Türkiye’nin önü açık. Döviz artışından etkilenmemesine karşın, zam yapanlara bildiğiniz gibi cezalar var. Yerli paraya dönelim. İhtiyaçlarımızı kendi ve milli ürünlere dönmeliyiz. AVM’ler ve emlak sektörü en kısa vakit TL’ye dönmelidir. Buradan uyarıyorum dövizde kirada ısrar edenler yakın bir zamanda kiracı bulamaz. 70 yıldır kur riski ile bizi tehdit edenlere TL ile cevap verelim. Buradan döviz fırsatçılarına bir kere daha sesleniyorum. Dışarıdaki gavurları biliyoruz ama içimizdekiler de gavurluk etmesin. Hatalı anlaşılmasın bunu bankalar için yok, fırsatçılar için söylüyorum” diye konuştu.

KUYUMCULUK VE DÖVİZ ALIM-SATIMI YAPIYOR

ÖTE YANDAN 1973 yılında Kazancılar’da kuyumculukla ticaret hayatına atıldığı kayıtlı Gülsoy’un döviz ticareti yaptığı ortaya çıktı.

Gülsoy’un kendi sitesinde bulunan biyografisinde “Halen kuyumculuk, döviz alım satımı, mobilya ve otomotiv ticareti, akaryakıt ticareti ve sigorta hizmetleri gibi çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

KTÖ Başkanı'ndan döviz literatürden çıkarılsın önerisi