Kremlin, Trump’a Twitter’dan Hitabe Koydu

Kremlin, Trump'a Twitter'dan Hitabe Koydu
Kremlin, Trump'a Twitter'dan Hitabe Koydu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tüm devlete ait çalışmalarını duyuran Kremlin’in devlete ait Twitter hesabından ABD Başkanı Donald Trump yok eski başkan Barack Obama takip ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile tarihten beri siyasi anlaşmazlık yaşayan Rusya, Donald Trump döneminde ABD ile daha fazla zıt düşmeye başladı. Barack Obama döneminde gergin olan ABD – Rusya ilişkileri, Trump döneminde az daha yükseklik yaptı. Amerika’da gerçekleşen seçimlere müdahale ettiği bahis edilen Rusya’nın Trump döneminde ilişkilerini arttıracağı düşünülüyordu. Trump’ın göreve gelmesiyle birlikte Amerikan yönetimi, Rusya ile ilişkileri ilerletmek yerine daha sert politika izledi.

Rusya defalarca karşılık veriyor

Rusya ise ABD’nin bütün saldırılarına daima benzer derecede karşılık vermeyi sürdürüyor. Rusya başkanlık sarayı olan Kremlin’in devlete ait Twitter hesabından ABD’ye mesaj niteliğinde bir durum gözleniyor. Putin’in bütün çalışmalarının duyurulduğu Kremlin’in Twitter hesabından Amerika Birleşmiş Devletleri’nin başkanlık ofisi olan ‘Beyaz Saray’ın resmi hesabı peşine düşüp takip ediliyor. Ama Kremlin’in hesabından Trump yerine ABD’nin eski başkanı Barack Obama’nın hesabı takip ediliyor. Trump ile gerilimin arttığı dönemde Kremlin’in Trump yerine Obama’yı peşine düşüp takip etmesi Rusya’nın Trump’a tavır koyduğu yorumlarına niçin oldu. – MOSKOVA