Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü kız yurdunda yaşanan olayı anlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yavaşi, Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Atmeydanı Mahallesi’ndeki Kredi Yurtlar Kurumu Dosma Kız Yurduna bir kişinin itfaiye merdivenlerini kullanarak içeri girdiğini ve 3. kata kadar çıktığını hatırlattı. İlk panik esnasında kız öğrencilerin bağrışması sonucu güvenlik görevlisinin durumu fark ederek olaya müdahale ettiğini söyleyen Yavaşi, “Hiçbir öğrencimizin kılına zarar germeden şahsı denetimli bir şekilde, hiçbir nahoş durum meydana gelmeden aşağıya indirerek emniyetli bir alana alıyor. Emniyet güçlerine haber verildikten sonra şahıs götürülüyor. Bu kişi ifadesinde orada bulunan kız arkadaşı ile görüşmek için geldiğini ifade ediyor” diye konuştu.

Olay üzücü olmakla birlikte hiçbir öğrenciye zarar gelmemesinin bir anlamda kendileri için tek teselli olduğunu vurgulayan Yavaşi, “Biz olayın akabinde güvenlik sayısını artırarak aileleri bilgilendirmek suretiyle, öğrencilerimizin panik olmaması için gayretlerimizi ortaya koyduk. Emniyet güçlerimiz de oradaki ekip sayısını artırarak bölgede bu tür olayların meydana gelmemesi için gerekli önlemleri aldılar. Çalışmalarımız devam ediyor. Ailelerin endişe etmesini gerektirecek herhangi bir olay yoktur” ifadelerini kullandı.

Kız öğrenci yurduna itfaiye merdivenlerinden tırmanarak giren V.A, öğrencilerin çığlıkları üzerine olay yerine gelen güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edilmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, mahkemece adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.