Konkordato Duyuru Eden Ayakkabı Devi Hotiç’e Duruşma Bir Yıllık Belli Zaman Verdi

Konkordato Duyuru Eden Ayakkabı Devi Hotiç'e Duruşma Bir Yıllık Belli Zaman Verdi
Konkordato Duyuru Eden Ayakkabı Devi Hotiç'e Duruşma Bir Yıllık Belli Zaman Verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 200 alacaklıya 400 milyon TL borcu olduğu ileri sürülen 80 takvim ünlü kundura markası Hotiç’in 31 Ağustos’ta ilan ettiği konkordato davasında mahkemeden iyi haber geldi. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, Hotiç’e atanan geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu raporu üzerine ünlü firmaya, bir takvim muhakkak vakit verdi. Alacaklıların Hotiç’in iflasını istediği duruşmada duruşma geçici komiser heyetinin her ay rapor göndermesini, durumun kötüye gitmesi halinde derhal iflasına karar verileceğini bulgu.

400 MİLYON TL BORCU BULUNUYOR

Türkiye’de 150 satmak noktası bulunan 80 takvim ünlü pabuç markası Hotiç, 31 Ağustos’ta mahkemeye başvurarak konkordato istek etmişti. Şirket göre yapılan açıklamada ise “Son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı layık kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin fazla üstüne çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde bıkkınlık yaşamaya başlamıştır” denilmişti.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık süre vererek şirkete 3 kişiden oluşan konkordato komiseri atadı. Hotiç’ten alacağı olan banka, finans kurumları ve öteki şirket ve kişilerden oluşan takriben 200 dek alacaklıya firmanın 400 milyon TL borcu bulunuyordu. 150 kadar alacaklının müdahil olduğu davanın birincil duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya Hotiç’in avukatı ile alacaklıları temsilen 100’e yakın avukat katıldı.

KONKORDATO KOMİSER HEYETİ OLUMLU BAKIŞ BİLDİRDİ

Duruşma başkanı, davaya atanan komiser heyetinin sunduğu raporunda, şirketin faaliyetlerinin 3 aylık süre içinde olumlu şekilde ilerlediği yönünde gösterme bildirdiğini açıkladı. Hotiç avukatı da bir yıllık kesin zaman verilmesini, geçici komiser heyetinin de görevine devam etmesini istek etti.

ALACAKLILAR KARŞI ÇIKTI: MARKA DEĞERİ YÜKSEK GÖSTERİLDİ

Söz alan alacaklı avukatları ise konkordato komiserinin hazırladığı rapora karşi çikti. Alacaklı avukatları, Hotiç bu süre içinde geçmiş döneme ait borçlarını ödediğini belirterek şirketin iflasını istedi. Bir alacaklı avukatı ise bilirkişinin Hotiç’in marka değerini fahiş miktarda hesaplandığını öne sürerek, “Hotiç’in marka değeri 150 milyon TL, borcu ise 400 milyon TL. Oysa, marka değeri 408 milyon TL üzerinde gösterilmeye çalışılıyor” dedi.

HOTİÇ AİLESİ KONKORDATO ILAN ETMEDEN ÖNCE YÖNETİMİ DEVRETTİ

Yeniden başka bir alacaklı avukatı ise Hotiç’in tüm idare heyeti üyelerinin konkordato bildiri etmeden iki hafta önce yapılan genel kurul toplantısında istifa ettiklerini, Yönetim Kuruluna E.Ç. adlı bir kişinin bırakıldığını belirtti. Avukatlar Hotiç’in kardeş şirketi yoluyla da mal kaçırdığını bahis etti.

MAHKEME BİR YILLIK BELIRLENMIŞ VAKIT VERDİ: BAŞARIYA ULAŞAMAZSA HEMENCECIK RAPOR EDİLSİN

Hotiç’e bir takvim muhakkak vakit veren mahkeme heyeti, geçici komiser heyetinin görevine devam etmesine ve ayda bir mahkemeye rapor tanıtmasına, şirketin amaçladığı iyileşmenin gerçekleşmesinin tespit edilmesi veya konkordatonun başarıya ulaşamayacağının anlaşılması durumunda mahkemeye derhal rapor ile bildirilmesine oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.