Komşu köye kütüphane yaptırdı

Komşu köye kütüphane yaptırdı
Komşu köye kütüphane yaptırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa’nın bambaşka ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, bankada açtıkları iki taraflı hesapta topladıkları paralarla memleketleri Elazığ, Karakoçan’ın Kümbet köyüne ‘köy konağı’ yaptırdı.

KÜTÜPHANE YAPTIRDI

30 yıldır Fransa’da yaşamış ve yaz aylarında memleketi Karakoça’nın Cumhuriyet köyüne gelen Hakim Hoşgül ise köylerine 26 kilometre uzaklıkta olan Kümbet köyüne destek için kütüphane yaptırdı.

Köyde öncelikle çocuklar olmak üzere herkese okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen Hoşgül, kütüphaneye hem 250 kitap yolladı.

“KARAKOÇAN’DA KÜTÜPHANESİ OLAN BIRINCIL KÖY”

Komşu köye kütüphane yaptıran Başat Hoşgül, Fransa’da 30 yıldan pozitif bir süredir yaşadığını, doğup büyüdüğü topraklara yaz aylarında ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Egemen Hoşgül, Karakoçan’a olan özlemimizi yaz aylarında ailece ziyaretlerimizde gidermeye çalışıyoruz. Idareli sebeplerden köylerimize yeterince hizmet olmadığını bakmak bizleri her ziyaretimizde hüzünlendiriyordu. Her geçen gün büyüyen dünyaya uyum sağlamak, yenilikleri doğup büyüdüğümüz köylerimize göstermek için köylülerin ve gurbetçilerin dayanışması takdir edilecek bir tavır. Komşu köyümüzde yapılan dayanışmayı duydum, fazla gururlandım benim de bu güzel dayanışma da bir katkımın olmasını yürekten istedim. Okumayı fazla seven biri olarak gelecek nesillerimizin ve köye gelen gurbetçilerimizin en zaruri ihtiyacı olan kütüphane eksiğini gidermek için zorunlu araştırmalar yaptım ve komşu köyümüzün bu güzel köy konağına kütüphaneyi hediye olarak yaptırdım. Eğer bilgilerim yanlış değilse Karakoçan’ın 87 köyü içerinde kütüphanesi olan ilk köy artık Kümbet oldu.” dedi.

Komşu köye kütüphane yaptırdı