Kocaeliler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’ı Meşalelerle Karşıladı

Kocaeliler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ı Meşalelerle Karşıladı
Kocaeliler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın'ı Meşalelerle Karşıladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret etti. Kendisini meşalelerle karşılayan vatandaşlara seslenen Büyükakın, “Gönül belediyeciliği yapmak için yola çıkıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 40 ilin 2019 yılı lokal seçimlerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Toplantıda AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayının Tahir Büyükakın olduğu açıklandı. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde 2005-2007 yılları arasında danışmanlık yapan, 2017 yılına değin genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreter olarak atama yapan ve daha sonra Bilecik Valilisi olarak atanan Büyükakın, namzet tanıtım toplantısının ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret etti.

Vatandaşlar Büyükakın’a yoğun ilgi gösterdi.

Büyükakın’ın İl Başkanlığına geleceği haberini alana vatandaşlar, teşkilat önünde toplandı. Davul, zurna ile Roman havası çalan vatandaşlar, Büyükakın’ı ziyareti öncesinde meşalelerle karşıladı. AK Parti Kocaeli İl Temsilciliğinde gerçekleşen ziyarette Büyükakın’ın yanısıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve ilçe belediye başkanları ile parti yönetimi yer aldı.

“Ben adayımızın, adaylığımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum”

Buluşma öncesinde konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, 2019 seçimleri için heyecanlı olduklarını ifade ederek, “Sayın adayımız bugün Cumhurbaşkanımız kadar ilan edildikten sonraki ilk programını İl Başkanlığımıza yerine getirmek istedi. Bizler de kendisini gönül rahatlığıyla İl Başkanlığımızda ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirttik. Bu vesile ile bugün buradayız. Ben adayımızın, adaylığımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah kendisi de burada milletimize hizmet konusunda fazla güzel eserler bırakacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin” dedi.

“Dürüst bir karardır, katiyen hatalı bir karar değildir”

sonra konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sevgi, azim, kararlılıkla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında olup olmadığını gözetmeksizin karşıladık. Defalarca iyi hedef, kararlılıkla Kocaeli’nin yapısını, o eski kokan, çirkin, sağlığa zararlı bu şehir halkı, bugün yaşanabilir, herkesin model gösterdiği bir şehir halkı oldu. Ilk Olarak yeni Büyükşehir Belediye başkan adayımız ve bundan sonraki arkadaşlarımız bizim zaten egzersiz arkadaşlarımız. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Hem onunla ayrıca de sizinle beraber ıslandık yağan yağmurlarda. Ben defalarca 3 dönem, 15 sene askerliğimi yaptım, tezkerem yaklaşıyor. Ama ben gel tezkere demiyorum. Bıkmadım ve ben doğal adayım, dedim. Lakin biliyordum 3 dönem kararının uygulanacağını. Dürüst bir karardır, katiyen yanlış bir karar değildir” diye konuştu.

“Şehrin emanetini hakkıyla teslim edeceğiz”

Karasomanoğlu’nun peşinde kendisini coşku ile tedarik eden vatandaşlara seslenen Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı adayı Tahir Büyükakın, “Yükümüz gerçekte ağır. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görevle sırtımıza ateşten bir gömlek giydirdiler. Bütün bir şehrin sorumluluğu üzerimize bindi. Sayın Belediye Başkanımız gibi bu işin duayeninden sonradan, çıta bu kadar yükseldikten sonradan çıtayı azıcık daha sağlamlaştırmak güç oldu. Sayın vekillerimiz, teşkilatlarımız bizim arkamızda. Sizler bizim arkamızda epeyce egzersiz açısından hiçbir problem yaşamayacağız. ardına kadar, 7 gün 24 saat gücümüz yettiği ölçüde çalışacağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği bu şehrin emanetini hakkıyla teslim edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Gönül belediyeciliği yapmak için yola çıkıyoruz”

“Bu görevler koltuğa oturulduğu gün tartı arz eden görevler” diyen Büyükakın, “Sayın Belediye Başkanımız gibi devir bittiği süre insanları karşısına çıkıldığı zaman huzurla gurur içinde bırakılan görevlerdir bunlar. Onun için ben başlayacağım günü değil, o koltuktan kalkacağım ve Allah’a hesap vereceğim gün için çalışacağım. Önümüzdeki süreçte iş birliği içerisinde, kuvvetli bir şekilde seçimlere gireceğiz. Bu seçimlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızın bize söylediği gibi 13-0 şampiyon çıkarak neticelendireceğiz. En büyük kuvvetimiz bu saatte bizi burada yalnız bırakmayan, gözlerindeki ışıkla gönüllerimizi ısıtan sizlersiniz. Bir defa daha buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah yüzümüzü kara etmesin, ak etsin. Sayın Cumhurbaşkanımız bize, ‘Gönül belediyeciliği yapacağız’ dedi. Biz de gönül belediyeciliği yapmak için yola çıkıyoruz” ifadesini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da Büyükakın’a başarılar dilemesi ile ziyaret AK Parti Kocaeli İl Başkanlığında basına kapalı olarak devam etti. – KOCAELİ