Kılıçdaroğlu ‘koltuğu neden bırakmadığını’ açıkladı

Kılıçdaroğlu 'koltuğu neden bırakmadığını' açıkladı
Kılıçdaroğlu 'koltuğu neden bırakmadığını' açıkladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimlerin arkasından CHP’de başlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Koltuğu bırakmıyor.” sözlerine Kılıçdaroğlu yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri sonrası partisinde başlayan mucizevi kurultay tartışmalarıyla ilgili olarak Parti Meclisi (PM) toplantısında sessizliğini bozdu.

Kılıçdaroğlu 'koltuğu neden bırakmadığını' açıkladı

“SEN GENEL BAŞKAN OLURSAN PARTİ DAĞILIR DEDİM”

Seçimlerin ardındaki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldiği akşam yemeğiyle ilgili Kılıçdaroğlu, İnce’nin kendisine “Genel başkanlığı bırak onursal başkan ol.” teklifini getirdiğini hatırlatarak “Ben de bunu yapmayacağımı söyledim ve kendisinin genel başkan olması durumunda partinin bir hafta içinde dağılacağını da söyledim.” dediği öğrenildi.

“BIRAKACAKTIM, İNCE GÜVEN VERMEDİ”

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine kadar, Kılıçdaroğlu’nun “Ben sonsuza değin genel başkan olmayacağım. İlla fakat bırakacağım. Bir yerde bırakacağım. 24 Haziran seçimlerinden sonradan da bırakmayı düşünüyordum. Sayın İnce’yi, benden sonra genel başkanı olması için namzet gösterdim. Aklımızda bu vardı. Oysa sonrasında yapılanlar maalesef güven verecek şeyler değil, bana güven vermedi. Işlem fazla bambaşka bir noktaya gitti.” dediği öğrenildi.Kılıçdaroğlu 'koltuğu neden bırakmadığını' açıkladı

“DELEGEYİ ARAYIP İMZA İSTEYENDEN GENEL BAŞKAN OLMAZ”

Kılıçdaroğlu’nun bunları Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e de anlattığını dile getirdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, İnce’ye yönelik, “Delegeyi arayıp kendisi için imza isteyen, oy isteyenden CHP’ye genel başkan olmaz.” eleştirisinde bulunduğu da açıklama edildi.