Kendisini rehin alan nişanlısından davacı olmadı

Kendisini rehin alan nişanlısından davacı olmadı
Kendisini rehin alan nişanlısından davacı olmadı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nişanlısı U.D. tarafından çalıştığı Pendik’teki Melek Aknil Fazla Programlı Anadolu Lisesi’nde 1,5 saat rehin alınan H.K’nın emniyette verdiği ifadenin detayları muhakkak oldu.

H.K. emniyetteki ifadesinde, kendisini rehin bölge U.D. ile takriben bir yıldır nişanlı olduklarını, kıskançlık ve ailevi sıkıntılar yüzünden anlaşamadıkları için 7 ay önce ayrıldıklarını, ama ardından her yerde barıştıklarını söyledi.

“SEN BENİ ALDATIRYORSUN’ DEDİ TARTIŞMA BÜYÜDÜ”

Nişanlısı U.D’nin Bayburt’ta askerlik yaptığını, olaydan önceki akşam telefonda mesajlaşırken ailevi sıkıntılar yüzünden tartıştıklarını kaydeden H.K, “Kendisinden bu nedenle ayrılacağımı söyledim. Daha ardından telefonunu engelledim. Ertesi gün U.D. benim çalıştığım liseye geldi. Kendisini okulun tuvaletine konuşmak için götürdüm. Kapıyı kapatarak bana ‘sen beni aldatıyorsun’ dedi. Ben de sen ne saçmalıyorsun’ dedim. Bunun üzerine kavga büyüdü.” biçiminde beyanda bulundu.

Daha ardından U.D’nin cebinden çıkardığı bıçağı kendisine gösterdiğini, darp etmeye başladığını ve eliyle yüzüne vurduğunu kaydeden H.K, bunun üstüne kendisinin yardım istediğini anlattı.

“SİLAHI VAR DİYE BAĞIRDIM FAKAT SİLAHI YOKTU”

H.K, bağırma sesini duyan mektep müdür yardımcısının geldiğini kaydederek, “U.D. müdür yardımcısını tuvaletten dıştan çıkarmaya çalıştığı sırada elindeki çakı yarı bıçak yere düştü. Müdür yardımcısı da bıçağı aldı. U.D. hocayı haricen çıkardı ve tuvaletin kapısını kilitledi. U.D’nin isteği üzerine, ‘silahı var kapının önünden çekilin’ diye bağırdım. Ancak tabanca yoktu.” şeklinde konuştu.

“ŞIKAYETÇI DEĞİLİM”

Bir süre sonra polisin geldiğini anlatan H.K, “Nişanlım U.D’nin psikolojik sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. U.D. benim nişanlımdır. Kendisini seviyorum. böylece beni yaralamasından, tehdit ve hakaretlerde bulunmasından ve beni tuvalete kilitleyerek hürriyetimi mahrum kılmasından nedeniyle kendisinden şikayetçi ve şikayetçi değilim.” ifadelerini kullandı.

Kendisini rehin alan nişanlısından şikayetçi olmadı

NELER YAŞANMIŞTI

Pendik’teki Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin Mektep Aile Birliği’nde tayin yapan H.K, okula gelen nişanlısı U.D. ile tartışmış, U.D. nişanlısını okulun tuvaletlerinin bulunduğu bölümde rehin almıştı.

İhbar üzerine okula, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Ofis Amirliği’ne ast görüşme timi gönderilmiş, polisin yaklaşık 1,5 saat süren çabasının peşinde U.D. ikna edilerek gözaltına alınmıştı. Şüpheli U.D, çıkarıldığı hakimlikçe “cebir, korkutma ya da aldanma kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan tutuklanmıştı.