Kemal Kılıçdaroğlu kurultay imzalarını inceledi

Kemal Kılıçdaroğlu kurultay imzalarını inceledi
Kemal Kılıçdaroğlu kurultay imzalarını inceledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşı hiçbir başarı gösteremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yaşadığı seçimlerin arkasından koltuğunu kaybetme tehlikesiyle aleyhinde karşıya kaldı.

İMZA KARMAŞASI

Muharrem İnce’yi partinin başına aşmak isteyen muhalifler, delegelerden tatmin edici imzayı topladıklarını açıklasa da CHP Genel Merkezi bu iddiayı gerçek dışı olarak buldu.

4 GÜNLÜK ANALIZ

CHP’ye yakın Cumhuriyet Gazetesi’nin özel haberine tarafından; Kemal Kılıçdaroğlu, 4 gün her tarafında imza listesini inceledi, analizler yaptı.

605 İMZA VAR

Genel merkezin açıklamasına tarafından; delege olmayanlar, mükerrerler ve fotokopiler birincil etapta geçerli imzalardan ayrıldığında, geriye 605 imza kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu kurultay imzalarını inceledi

RESIM: Muhaliflerin CHP’ye teslim ettiği imza listesi.

GERİ ÇEKİLEN İMZALAR VAR

İncelemenin sonucunda kendilerine iletilen imzaların geri çekildiğine ilişkin beyannameler de toplamdan çıkarıldı. Genel merkez kaynakları, geri çekenlere ilişkin net rakam vermezken kulislerde, sayının en düşük 20 en çok 70 olacağına yönelik bilgiler paylaşılıyor.

KURULTAY DEĞIL

Parti yönetiminin bu akşam ya da en geç yarın temsilci olmayanlar, mükerrerler, istifa edenler ve geri çekenlerin sayılarına ilişkin bilgileri ve kurultay olmayacağı yönündeki kararını açıklaması bekleniyor.

KASIT YEREL SEÇİMLER

CHP Lideri de daha önce kurultay tartışmalarının hatalı olduğunu açıklamıştı.

Lokal seçimlerin kurultaydan manâlı olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, partinin seçime hazırlanmasını istemişti.

Kılıçdaroğlu tarafı: Tatmin Edici imza değil