Kayseri Özhaseki Belediye Başkanlarının Fotoğrafları Ekim’de Netleşecek Hd

Kayseri Özhaseki Belediye Başkanlarının Fotoğrafları Ekim'de Netleşecek Hd
Kayseri Özhaseki Belediye Başkanlarının Fotoğrafları Ekim'de Netleşecek Hd
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özhaseki Belediye başkanlarının fotoğrafları Ekim’de netleşecek

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumluluk Sahibi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarının Ekim ayında netleşeceğini söyledi. Yüzümüzü ak edecek adayları belirleyeceğiz diyen ve pazartesi gününden itibaren namzet adaylarını belirlemeye başlayacaklarını belirten Özhaseki, Koltuk çantada keklik diye düşünen yanılır diye konuştu.

Kayseri’de ilçe teşkilatlarına ziyaretlerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili, eski bakan Mehmet Özhaseki, lokal seçimlerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özhaseki, Ekim ayında başkan adaylarının netleşebileceğine dikkati çekerek şunları söyledi

Önümüzde lokal seçimler var. Yerel seçimler ülkemizde senelerdir 5 yılda bir yapılıyor. Rahat içinde geçiyor. Buna şükrediyoruz. Bu da Türkiye’de demokrasinin ne değin oturduğunun bir alametidir. Bundan dolayı sevinç duyuyoruz. Oysa seçimlerde vatandaş biraz yorulduğu için çoktan fazla artı telaffuz etmek istemiyoruz. Fakat biz, Ak Parti olarak tedbirli bir partiyiz. 24 Haziran seçimlerinden sonradan zaten birkaç gün içinde seçimin değerlendirmesini yapıp, kendi içimizde öz tenkit yapıp çok açık yüreklilikle vatandaşlarla paylaştık. Sonradan da kongremizden daha sonra lokal seçimlerin hazırlığına başladık. Çoğu partide fiilen 24 Haziran seçimleri sonuçları bile daha 2 ay sonradan tartışılıyor. Yerel seçimler içinde açık konuşmak gerekirse herhangi bir ümit verici bir şey ortaya koymuyorlar. Keşke kaşı rakiplerimiz de çok daha ciddi bir egzersiz içinde olsalar. Şehirlere faydalı olacak bizimde rekabetten keyif alacağımız insanları koysalar. Böyle gitsek seçimlere, dileğimiz bu olur. Fakat, o taraflara bakmadan biz kendi işimize bakıyoruz.

‘ADAY ADAYLARI PAZARTESİNDEN İTİBAREN BELİRLENMEYE BAŞLAYACAK’

Mehmet Özhaseki, yerel yönetimlerin ve başkanların fotoğraflarını çektiklerini, illerin yanı sıra yöresel sorunları da yakından izlediklerini açıklama etti. Özhaseki, şöyle devam etti

Lokal yönetimler birimi olarak biz kendi içimizde önce büyük kasaba sorunlarını belirledik. Alan sorunlarını belirledik. Her ilin fotoğrafını çekmeye aylardır devam ediyorlar. Şimdi biz onları birkez daha doğrulama edeceğiz. Peşinde Sayın Cumhurbaşkanımız dikkat çekici ettiği bir konu var fakat bu her şeyden çok kayda değer. Bu konuda da o düsturlara yan olabilecek ve bizim yüzümüzü ak edecek adaylarımızı belirlemeye çalışacağız. Nedir bu Gönül belediyeciliği. Yıllardır bu ülkede 90’lı yıllara değin daima ideolojik belediyecilik etken olmuştu. Ardından bizim misyonumuzun, ekibimizin başlatmış olduğu hizmet belediyeciliği, sosyal belediyecilik vardı. Fazla şükür güzel de oldu. Türkiye’de birçok şehrin eli yüzü açığa çıktı. Hoş işler hizmetler yapıldı. Bunu kimse red etmiyor zaten. Lakin acilen bir başka kavramla karşısında karşıyayız. Doğrusu da bu zaten. Tüm belediye başkanlarımızın vatandaşla el ele, gönül gönüle bir şehri yönetmesi. Tabi onlara dokunmazsa onlardan gelen her teklifi her soruyu veya her sorunu çözecek şekilde bir gayretle yaklaşması fakat bir taraftan da iştirakçi belediyeciliği ortaya koyması işte bu adayları belirleyecek atmosfer önümüzdeki günlerde doğdu. Çalışmalarımız da zaten başladı. Pazartesinden itibaren şehirlerde aday tespitlerine başlıyoruz.

Özhaseki, Şüphesiz ancak her şehrin kendine has özellikleri var. 81 vilayetin netleşmeye ihtiyacı var. O şehirleri az çok biliyoruz. Aklımızda bir takım şehirler var. O şehirlerle ilgili bilgiler var. Raporlara dökülen bir takım yazılar çiziler var ama son olarak devlete ait bir daha çekmek istiyoruz. Oradaki vatandaşları dinlemek istiyoruz. Teşkilatlarımız ne diyor bir kere daha kulak vermek istiyoruz. Arkasında sivil toplum örgütleri ne diyor dinlemek istiyoruz. Yurttaş ne diyor kulak vermek, görmek istiyoruz. Anketlerle belirlediğimiz sonuçları giden milletvekili arkadaşlarımızda bizatihi uygun görerek gözlemleyecekler. Orada meydana çıkan resim bizim için fazla önemli. Ne beklendiği çok manâlı. Biz bu çalışmalarımızı 1- 1,5 ay devam ettiririz. Ekim ayı ardına kadar da ciddi raporlar hazırlayıp MYK’nın alacağı karar doğrultusunda kurulların önüne getiririz ve orada tartışmaya başlarız diye düşünüyorum. Belediye başkanlarının şimdilik flu olan fotoğraflarını Ekim ayında netleştiririz diye konuştu.

‘PARTİ DIŞINDAN DA ADAYLAR OLABİLİR’

Lokal seçimlerde parti dışından da adaylar olabileceğine de aksan yapan Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı

Kendi teşkilatlarımızdan yetişmiş arkadaş var ise onların da olmasına gayret ederiz. Ama böylece yerle olur ki vatandaşın tercihleri azıcık daha farklıdır. Ona da hürmet duyarız. Parti açık havada da çoğu değerli insanı partimize davet ederek, belediye başkanımız olması için teklif götürürüz. Bunda hiçbir mahsur değil. Koltuk çantada keklik diye düşünen, o kadar diyen yanılır. Bu işin aslı esası, 1 şehrin dilini iyi diretmek, 2 beklentilerini iyi bakmak onlar aleyhinde saygılı davranıp o beklentiye uygun cevap vermektir.