Katar’ın Türkiye’ye Yatırım Kararı Alması BAE, Mısır ve S. Arabistan’nı Çılgına Çevirdi

Katar'ın Türkiye'ye Yatırım Kararı Alması BAE, Mısır ve S. Arabistan'nı Çılgına Çevirdi
Katar'ın Türkiye'ye Yatırım Kararı Alması BAE, Mısır ve S. Arabistan'nı Çılgına Çevirdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapacağını açıklaması bir takım Arap ülkerin medyasında skandal yorumlara niçin oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile Beştepe’de bir araya geldi. Görüşmenin arkasında Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıklamıştı.

YAKINLAŞMAYI HAZMEDEMEDİLER

Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım yapacağını açıklaması Arap medyasında çirkin neden oldu. Mısır, Suudi Arabistan ve BAE ABD’ye yardım verirken, Katar-Türkiye yakınlaşmasından hastalık duydu.

SKANDAL İFADELER KULLANILDI

Birleşmiş Arap Emirlikleri’nde (BAE) yayın yapan Al İttihad gazetesi, “Katar Emiri Tamim halkının 15 milyar dolarlık parasıyla Türkiye’yi tatmin etmeye çalışıyor” başlığını kullandı.

Gazete, Katar’ın Ankara’nın zayıflayan ekonomisi karşı sessiz kalması sebebiyle, Türkiye’de Katar’ın “nankörlüğü” hakkında kampanya başlatıldığını, bunun üzerine Katar’ın Türkiye’yi kurtarmak için “aceleyle” harekete geçtiğini yazdı.

“BOYUN EĞDİLER”

Suudi Arabistan gazetesi Al-Eqtisadiya, “Doha Ankara’nın eleştirilerine itaat etmek zorunda kaldı” başlıklı makalesinde “4 ülkenin boykotu sonucu büyük hesaplı zarara uğrayarak felaket bir kriz yaşayan Katar, Türk medyasındaki eleştirilere boyun eğdi ve Türkiye’ye yatırım yardımında bulunmaya karar verdi” ifadeleri yer aldı.

“UTANMAZCA YARDIM”

Mısır’ın liberal gazetelerinden Al-Wafad’a yazar Magdy Sarhan da Katar’ı “ABD ile yaşadığı krizde Erdoğan rejimine utanmadan yapılan bu yardımı yaptı” ifadesini kullandı ve Türk lirasının çöküşünü alıkoymak için ülkeye döviz pompalandığını belirtti.

Sarhan, Katar Emiri Es-Sani’nin tek arzusunun Türkiye tarafından korunmak olduğunu da yazdı.