Kastamonu’da bulaşıkçı olarak başladığı yerin sahibi oldu

Kastamonu'da bulaşıkçı olarak başladığı yerin sahibi oldu
Kastamonu'da bulaşıkçı olarak başladığı yerin sahibi oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu ’da 3 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin TL ’lik icra borcu ile devralan kadın, işletmeyi 1 yıl içerisinde kâra geçirmeyi başardı. Eşinin bile inanmadığı kadın, devletten 1 kuruş takviye almadan, ayrıntılarıyla veresiye çalışarak 2 kişiyle birlikte bütün borcu 1 yılda ödeyerek işletmenin sahibi oldu ve acilen 4 kadına istihdam sağlıyor.

KAPANMA NOKTASINA GELDİ

Kastamonu ’da 3 sene önce bulaşıkçı olarak işe başladığı lokantayı 180 bin TL icra borcu ile devralan Hamide Sazak, 1 sene içerisinde işletmeyi kâra geçirmeyi başardı. 2 çocuk annesi Hamide Sazak, çocuklarının geleceği için yıllarca dağıtılmış meslek yerlerinde çalıştı. 2015 yılında bir lokantada bulaşıkçı olarak başlayan Hamide Sazak, zamanla çalıştığı iş yeri maddesel sorunlarla kapanma noktasına geldi.

180 bin TL ’lik icra borcu bulunan lokantayı devralmayı düşündü fakat işletmeyi devralacak hiçbir somut durumu yoktu. Eşi ilk kez almak üzere yakın çevresi 180 bin TL borcu bulunan lokantayı devraldığında üstesinden gelemeyeceğini, başaramayacağını düşündü ama Hamide Sazak yılmadı. 1 elemanla lokantanın başına geçen Hamide Sazak, aşçılıktan garsonluğa, temizlikten bulaşıkçılığa her işi kendisi yaptı. 180 bin TL ’lik borcu 1 senede hatırla, gönülle veresiye olarak kapatan Hamide Sazak zamanla lokantayı kâra geçirdi.

Kastamonu'da bulaşıkçı olarak başladığı yerin sahibi oldu

BAYANLARIN ÇALIŞTIĞI BİR YER HALİNE GELDİ

Yaz dönemlerinde çocuklarının da yanına çalıştığı Hamide Sazak, bir müddet daha sonra yanına 4 hanımefendi eleman daha aldı ve işletmesini adamakıllı bayanların çalıştığı bir yer haline getirdi.

Türk kadınının istedikten sonra her işi başarabileceğine uyarı çeken Hamide Sazak, kadınların korkmadan meslek yaşamına atılma çağrısında bulundu. Çoğunlukla erkeklerin ağırlıkta olduğu restoran sektöründe adından laf ettiren Hamide Sazak ’ın işletmesine çevre esnaflar ve vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

Kastamonu'da bulaşıkçı olarak başladığı yerin sahibi oldu

1 YILDA KÂRA GEÇTİ

2015 yılında bulaşıkçı olarak girdiği işletmeyi 180 bin TL borçla devraldığını söyleyen Hamide Sazak, “Lokantayı devraldığımda 180 bin TL borç vardı. Bu 180 milyar borcu ben, 1 eleman, bir de kendim elde etmek şartıyla 1 sene içinde kapattım. Borcu kapatmadan önce bana herkes diyordu. ‘Başaramazsın, yapamazsın.’ Eşim başta elde etmek üzere cümbür cemaat benzer şeyi söylüyordu. Ama ben mücadele ettim. Yılmadım ve başardım. Başaracağıma inanıyordum. Tüm Türk kadınları her işi başarabilir. Her işi yapabilir. Kadınlar evde televizyon başında beklemeyin. Ayaklarınızın üzerinde durmayı bilin. Şu an 4 tane elemanım var hanımefendi. Bayan elemanla beraber çalıştığım için mekanımdan memnun oluyorum. Memnun olan müşterilerim var. Hanımefendi olduğu için talep çok oluyor. 2 elemanla çalışırken tuvalet temizledim. Garsonluğunu yaptım. Alışverişine gittim. Yemeğini yaptım. Bulaşık yıkadım. Hepsini birlikte yaptım. Başaracağıma inanıyordum ve başlardım. 2015 yılında 180 milyar borç ile devralmış olduğum dükkana bulaşıkçılıkla başladım. Şu an bir yöneticisiyim, idarecisiyim. Kendimle kibir duyuyorum.” dedi.