Kasımpaşa Fenerbahçe Maçında Anlaşmazlığa Neden Olan Karar

Kasımpaşa Fenerbahçe Maçında Anlaşmazlığa Neden Olan Karar
Kasımpaşa Fenerbahçe Maçında Anlaşmazlığa Neden Olan Karar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe – Kasımpaşa maçının 7. dakikasında, Kasımpaşa penaltı kazandı. Mbaye Diagne’nin suç oluşturan sahası içinden yaptığı vuruşta top Mauricio Isla’nın koluna çarptı. VAR’dan da onayın gelmesinin arkasından Mbaye Diagne topun başına geçti. Şu esas değin Süper Lig’de penaltı kaçırmayan Diagne, Harun Tekin’i geçemedi.

Harun Tekin’in topu kurtarmasının ardından pozisyonu peşine düşüp takip eden Samuel Eduok, topu ağlara yolladı ama VAR’dan gelen dikkat üstüne hakem Yaşar Kemal Şanslı, ekrana gitgide artarak pozisyonu yeniden izledi. Samuel Eduok’un penaltı atılmadan önce ceza sahası içine girdiğine hükmeden ve bölge ihlali yaptığı kararı veren Yaşar Kemal Uğurlu, oyunu endirekt özgür vuruş ile başlattı.

Hakemin golü VAR’a başvurarak iptal etmesi, kafaların da karışmasına neden oldu. Peki Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’nun (IFAB) 2018/19 “oyun kuralları” kitapçığında penaltıda yapılan ihlaller ve verilmesi gereken kararlar hakkındaki bölümde ne diyor?

Penaltı atışı esnasında hücum oyuncusu suç oluşturan alanına girmesi durumunda pozisyonun gol olup olmamasına göre öbür karar veriliyor. Gol olursa, penaltı bitmiş ediliyorken, gol olmaması durumunda endirekt özgürlük vuruşla oyuna devam ediliyor. Kalecinin ve atak yapan takımın aynı anda ihlal yapması durumunda ise pozisyonun gol olup olmmasına bakılmadan endirekt vuruş ile oyun sürüyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.