Karataş: ‘Horasan’a Projelerimle Geliyorum’

Karataş: 'Horasan'a Projelerimle Geliyorum'
Karataş: 'Horasan'a Projelerimle Geliyorum'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Horasan ilçesinin sevilen simalarından olan Fatih Karataş, AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı oldu. Karataş, “İlçemizin geleceği için bende varım” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ilçelerde de namzet adaylarının yarışı devam ediyor. Erzurum’un en büyük ilçelerinden Horasan’da da kuvvetli bir isim öne çıktı. Iş adamı Fatih Karataş, Ak Partiden başkanlık için namzet adayı oldu.

Meslek dünyasındaki tecrübelerini ilçeye adapte etmek istediğini söyleyen Karataş, gelişim için bir yığın proje hazırladığını ve kısa vadede ilçeye büyük katma değerinde sağlayacağını bahis etti. Horasan’ın sorunlarını çok iyi bildiğini ve çözüm yolları noktasında tasarlama yaptığını anlatan Karataş, şunları söyledi; “Stratejik konumuna bakıldığında ilçemiz ne yazık fakat istenilen gelişmeyi sağlamış yok. Biz geçmiş yönetimleri eleştirmek yerine bundan sonraki süreçte neler yapabileceğimizin hesabındayız. Özellikle tarım ve hayvancılık sektöründeki potansiyelimize bakıldığında Horasan’ı bu noktada az daha bir elmas gibi işlemek öncelikli hedefimiz olacaktır. Milletlerarası karayolu ağında önemli bir noktada bulunan ilçemize bu anlamda da bazı projeler geliştirerek ilçe ekonomisine önemli bir katma layık sağlamayı hedefliyoruz.”

Fatih Karataş Kimdir?

1974 yılında Horasan’da doğdum. Ilk, orta ve lise eğitimimi burada tamamladım. 1997 yılında Üniversite eğitimi için Kayseri’ye gittim ve 2000 yılında Erciyes Üniversitesi Büro Yönetimi ve İşletmecilik bölümünden mezun oldum. 2000 yılında İngilizce dil eğitimi için Amerika’ya gittim. Amerika’da dil eğitimi süresince tekstil alanında grafik dizayn ve ürün tasarımları yapıyordum. Bunların zamanla ilgi görmeye başlaması nedeniyle bu işimi geliştirmeye karar verdim. Açmış olduğum birincil mağazamda kendi yaptığım dizaynlar ve profesyonel meslek yaklaşımım sektörde alaka çekmeye başladı ve neticesinde talebe yetişmekte zorluk çekmeye başladım. Bu sebeple grafik dizayn ve mahsul tasarımı kursları verip yeni tasarımcılar yetiştirdim. Bu tasarımcılarla yeni mağazalar açtım ve zamanla internetin de aktif olmasıyla beraber de bu alanda manâlı bir potansiyele ulaştık. Şu an itibariyle Amerika’nın doğu kıyısı bölgesinde 15 mağaza, çok sayıda tasarımcı ve internet mağazasıyla sektörde önemli bir konuma ulaşmış durumdayız. Kurduğum profesyonel sistem ve nitelikli bir ekiple genel müdür yardımcısı kardeşim Serdar Karataş yönetiminde bu başarının katlanarak devam edeceğine inanmaktayım. Bunun yanında Türkiye, Çin ve Amerika bağlantılarıyla bu ülkelerde inşaat, toptan giyim, irtibat ve teknoloji ürünleri ticareti de yapmaktayım. Amerika’da halihazırda devam eden inşaat projelerim mevcuttur. Yurt haricen tüm bunları yaparken, kazancımı defalarca çok sevdiğim ülkemde ve hiçbir süre kopmadığım hoş Horasan’ımda yatırıma dönüştürüp ekonomimize katkıda bulunmaya çalıştım. Horasan’da devam eden işlerim ve önemli kalbi bağlarımdan nedeniyle kesintisiz gidip geldim ve son yıllarda vaktimin büyük çoğunluğunu Horasan’daki işlerime ve memleketime ayırdım. Horasan’a gidip geldiğim vakit içerisinde Horasan’ımızın bütün hizmetlerden geri kaldığının farkına vardım ve bu sebepten dolayı Horasan ilçemize hizmet etmeye talip oldum. Ticari faaliyetlerimin yanına yurt dıştan yaşamış vatandaşlarımızın ulusal ve manevi değerlerini yaşaması ve yaşatması namına sorumluluk alarak Amerika’da Burlington Country Turkish Community Derneği’ni kurup, dikili yapı vazgeçme namına önemli adımlar attık. Burada etkin olarak sosyal faaliyetlerde tahsis alarak hem vatandaşlarımızın dertlerinde kendilerine asistan olmaya ayrıca de ülkemi ve memleketimi en iyi şekilde temsilcilik etmeye çalıştım. Son Yıllarda Siyasete olan ilgimden dolayı Amerika da Goldey Beacom College’da Siyaset bilimleri bölümünde Master Çabuk aşamasındayım. derecede İngilizce bilmekteyim. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Memleketimin sorunlarını çok iyi bilen birisi olarak, yurt haricen edindiğim tecrübeyi bu sorunları çözme noktasında kullanmak için büyük bir açlık ve açlık içerisindeyim. – ERZURUM