Karamollaoğlu: ‘Birbirimizi Kucaklama Mecburiyetindeyiz’

Karamollaoğlu: 'Birbirimizi Kucaklama Mecburiyetindeyiz'
Karamollaoğlu: 'Birbirimizi Kucaklama Mecburiyetindeyiz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Genel Başkanı Esas Karamollaoğlu, “Bu ülkede yaşamış millet olarak birlikte yaşama mecburiyetindeyiz. Birbirimizi kucaklama mecburiyetindeyiz.” dedi.

Karamollaoğlu, bir otelde düzenlenen partisinin Adana Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda lokal seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu alan ve dünyadaki gelişmelerin etkisi dikkate alındığında büyük badirelerle aleyhinde karşıya kalma durumunda olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Buna direnebilmek için ülke içindeki bütün insanlarımızı birbiriyle kucaklaştırmaya ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, siyasi parti liderlerinin söyleminin kayda değer olduğunu belirterek, “Kamplaştırmaya, ötekileştirmeye, bizi birbirimize düşman etmeye çalışanlara fırsat verilerek bu meslek yapılmaz. Siyasi parti başkanlarının söylemleri bundan dolayı önemlidir.” dedi.

Yerel seçimlere giderken her kesimi kapsayıcı politika izleyeceklerini açıklayan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Bu ülkede kim varsa Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i ve Laz’ı ile bir arada olmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkede öbür inançlara, projelere sahip siyasi parti mensuplarıyla bir arada almak mecburiyetindeyiz. Erbakan Öğretmen da toplumu tarif ederken Milli Görüşçüler ve Milli Görüşçü olmaya aday olanlar olarak ikiye ayırırdı. Burada bir kucaklama var. Öteleme, dışlama yok. Onun için biz farklıyız. Bu seçimlere sırası gelmişken de benzer kucaklama mantığıyla herkese yaklaşacağız.”

Türkiye’deki en kayda değer problemi defalarca için “kamplaşma”, “kutuplaşma” ve “ötekileştirme” olarak dile getirdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, “Bu ülkede yaşayan millet olarak birlikte yaşama mecburiyetindeyiz. Birbirimizi kucaklama mecburiyetindeyiz.” diye konuştu.