Kapıkule’de tırların 18 kilometrelik kuyruğu

Kapıkule'de tırların 18 kilometrelik kuyruğu
Kapıkule'de tırların 18 kilometrelik kuyruğu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İhracat ürünlerini tırlarla Avrupa ’nın farklı alanlara yönlendirilmiş ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Trakya Gümrük ve Ticaret Alan Müdürlüğü’ne tabi hudut kapılarında yoğunluğu artırdı.

18 KİLOMETRE KUYRUK

Yurt dışına çıkış gerçekleştirmek için Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih eden sürücüler tır parkı açık havada yaklaşık 18 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da tır sürücüleri 9 kilometre kuyruğa niçin oldu.

“GÜMRÜKTE GURBETÇİLERİN YOĞUNLUĞU VAR”

Gaziantep’ten yüklediği halı yükünü Kosova’ya götürmek için yola çıkan TIR sürücüsü Nadir Uğur, dün öğle saatlerinde sıraya girdiğini ve hala kuyrukta beklediğini söyledi. Geceleri uyumayan bir şekilde kuyrukta sırayı beklediklerini anlatan Uğur, “Dünden bu yandan sırada bekliyoruz, yemek yemek ve diğer ihtiyaçlarımız için bir bölge değil. Tır parkı ufak tüm araçları almıyor, gümrükte gurbetçilerin de yoğunluğu var. Dolayısıyla böyle kilometrelerce kuyruk oluyor. Tır sürücüsü Ahmet Polat da gümrük içerisinde araçların akaryakıt sebebiyle yoğunluğa sebep olduğunu belirterek, “Fazla araç geliyor, gümrükte Tırlar mazot olmak için bekliyor, işlemlerde yavaş nasıl olursa olsun, böyle kuyruk oluyor. Hiçbir ihtiyacımızı son 5 kilometreye değin göremiyoruz, çünkü yollarda tesis bile yok. Burada 16-17 saattir bekleyen sürücüler var” diye konuştu.

Kapıkule'de tırların 18 kilometrelik kuyruğu

“İKİNCİ TIR PARKI YAPILSIN”

İstanbul’dan Romanya’ya önem içeren sürücülerden Taner Işık, “Bizim evden hudut kapısı ve kuyruk stresimiz başlıyor. Bulgar da Türk tarafı çalışmıyor deniyor ama biz bunları istemiyoruz. Türkiye dinç bir ülke, döviz kurları artmasına rağmen ihracatımız durmadı. Olmuyorsa ikinci tır parkı yapılsın. Elektronik sistem mutlaka hata verdiği durumlarda olur. Bunlar sıradan ama kısa sürede çözümlenmesi gerekli. Bayram seyran gece gündüz demeden yollardayız” dedi.

Kapıkule'de tırların 18 kilometrelik kuyruğu

Trakya Gümrük ve Ticaret Alan Müdürlüğü verilerine kadar son 24 saatte sadece Kapıkule’de 1400 tırın antre çıkış işlemi yapılırken, tır sürücülerinin bekleyişleri sürüyor.

Kapıkule'de tırların 18 kilometrelik kuyruğu