Kanal İstanbul’a yeni düzenleme

Kanal İstanbul'a yeni düzenleme
Kanal İstanbul'a yeni düzenleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘100 Günlük Eylem Planı’ için çalışmalarına hız veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu projeler arasında birincil sırada Kanal İstanbul’un bulunduğunu belirtti.

Kanal İstanbul'a yeni düzenleme

“İKİ TARAFINA ÖRNEK ŞEHİRLER KURACAĞIZ”

Konuyla ilgili izah etme yapan Bakan Kurum, “Bu proje dünya ölçeğinde bir proje olacak. Marmara Denizi ile Karadeniz ’i bağlayan kanal, 43 kilometre uzunluğunda olacak ve bu kanalın iki tarafında örnek şehirler kuracağız. Bunu Güney Kore yaptı. Biz de İstanbul ’a ülkemize bu tarihi mirasa yakışır örnek bir şehir kuracağız. Aslında şehircilik anlamında alt yapısıyla üst yapısıyla her şeyin içinde barındırıldığı bir şehir olması noktasında çalışmalarımız olacak. Bu proje aynı zamanda İstanbul Boğazı ’na da alternatif bir proje olacak.” dedi.

HER YAŞTAN İNSAN YARARLANABİLECEK

Halk Müziği Bahçeleri projesine değinen Kurum, buralardan her yaştan insanın yararlanabileceğini, sosyal hayat alanlarının bulunduğu dinç yaşam ve sporla ilgili her türlü projenin içinde yer alacağını söyledi.

Kanal İstanbul'a yeni düzenleme

“YEŞİL BÖLGE MİKTARINI ARTIRIYORUZ”

Kurum, “Ilk etapta 100 günde 33 ilimizde yapıyoruz ama yerel seçime değin 81 ile Insanlar Bahçesi yapma çalışmalarımız var. Şu anki projelendirdiğimiz Halk Bahçesi büyüklüğü 21 milyon metrekare. Ankara ’daki Ahali Bahçesi ’nin büyüklüğü ise yaklaşık 2 milyon metrekare. Bu Millet Bahçeleri ile Ankara ’daki yeşil alan miktarını takriben yüzde 6 artırıyoruz. Bu fazla önemli bir oran.” değerlendirmesini yaptı.

İstanbul ’da Atatürk Havalimanı ’nın yerine de Halk Bahçesi yapılacağını hatırlatan Kurum, bu nedenle İstanbul ’da kişi başına düşen yeşil bölge miktarının da yüzde 10 artacağını kaydetti.