Kanada Başbakanı Trudeau’dan bayram mesajı

Kanada Başbakanı Trudeau'dan bayram mesajı
Kanada Başbakanı Trudeau'dan bayram mesajı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık Olarak bir sosyal ağ fenomeni olan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından Kurban bayramı tebrik mesajı yayınladı.

“İyi bayramlar. Sophia ve ben, Kanada ve dünyanın her noktasında Kurban Bayramı’nı idrak eden Müslümanlara en iyi dileklerimizi sunuyoruz” mesajı ile birlikte bundan başka video yayınladı.

“ESSELAMUALEYKÜM”

Mesajına “Esselamü Aleyküm, Herkese Merhaba” diyerek başlayan Kanada Başbakanı Trudeau, bugün Kanada ve dünyadaki tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı ile Hacıları tebri eden Trudeau videolu mesajında Kurban Bayramı’nın fedakârlıklardan ders dışında tutmak ve gereklilik sahibi olanlara merhamet kullanmak için fırsatlar zamanı olduğunu vurguladı.

Kanada başbakanından Kurban Bayramı kutlaması –

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, mesajında şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı, fedakarlıklardan ders dışında tutmak ve gereksinim sahibi olanlara merhamet kullanmak için bir fırsatlar zamandır. Bu fırsatı uygulamak için, aileler ve arkadaşlar bayram için bir araya gelecek, sabah namazlarına katılacak ve hayattan şımartma aldıkları nimetlere teşekkür edecektir. Hepimiz için Kurban Bayramı, Kanada Müslüman topluluğunun toplumumuza yaptığı kayda değer katkıları tanımak ve kim olduğumuzu fark edenleri hatırasına yapmak için bir fırsattır. Ailemizin adına, Sophie ve ben Kurban Bayramı’nı algılama eden herkese olağanüstü bir anma diliyorum. Eid Kutsal!”

TRUDEAU SAMİMİYETİ

Kanada Başbakanı’nın sosyal ağ fenomenine benzetilmesindeki sebep, kendisinin her konuda “duyar” sahibi olması ve her konuya tepki göstermesi oluyor. Fakat ortada bilhassa Müslümanlar karşı büyük bir çelişkili mesele bulunuyor.

Kanada mülteci akını vaktinde ülkesine aldığı ve sayısı binleri bile bulmayan mülteciler ile övünürken, aldıkları mültecilerin varlıklı, eğitimli ve seçmece olmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Gelinen noktada yardımdan fazla mültecileri kullanmaya götüren bu uygulamanın sahibi olan Trudeau’nun da samimiyetinin ne kadar gerçekçi olduğu uzun süredir sorgulanan bir konu.

Kanada Başbakanı Trudeau'dan bayram mesajı