Kamyonlardan şikayet eden mahalleli yolu kapattı

Kamyonlardan şikayet eden mahalleli yolu kapattı
Kamyonlardan şikayet eden mahalleli yolu kapattı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kıyıcak Mahallesi sakinleri evlerinin önünden geçen ağır tonajlı kamyonlarla beton mikserlerinden şikayet ederek yolu trafiğe kapattı. Kamyonların yol üstünde sürat yaptıklarını ve fazla tozlanmaya yol açtıklarını anlatan mahalle sakinleri yetkililerden çözüm istedi.

Çocuklarını korkudan sokağa çıkaramadıklarını anlatan mahalle sakinlerinden Seyhan Kartal, çamaşırlarını balkona pak astıklarını fakat tozdan nedeniyle kirlenmiş şekilde topladıklarını ifade etti. Ağır tonajlı kamyonlardan nedeniyle evlerinde çatlaklar oluştuğunu anlatan mahalle sakinlerinden İmran Kartal ise fazla korktuklarını kaydetti.

Kamyonlardan şikayet eden mahalleli yolu kapattı

IŞYERI YETKİLİLERİYLE TARTIŞMA YAŞANDI

Fazla tozdan dolayı bahçelerindeki mahsullerinde meyve vermediğini ve çöpe atmak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Neriman Çelik, astım hastası olduğunu ve sürekli öksürdüğünü vurguladı.

Semt sakinleri mahalleden geçen yola Türk bayrağı asıp oturarak yol kapatma eylemi yaptı. Mahalle sakinleri bir vakit sonradan eylemi sona erdirip yolu trafiğe açarken, olay yerine gelen işyeri yetkilileriyle tartıştı.

Bazı firma yetkililerinin mahalle sakinlerini önce polis çağırmakla ardındaki da kameraya çekmekle tehdit etme vermeye çalışması tartışmanın daha da büyümesine niçin oldu. Yetkililere seslenen mahalle sakinleri can sıkıcı bir durum yaşanmadan yolun asfaltlanmasını ve hız kesiciler konulmasını istedi.