Kaliforniya’daki yangın Milli Parkı kapattırdı

Kaliforniya'daki yangın Milli Parkı kapattırdı
Kaliforniya'daki yangın Milli Parkı kapattırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hızla artan yangınlarda, aralarında 3 itfaiyeci, 1 sivil dozer operatörü, benzer aileden bir büyük anne ve iki çocuğun da bulunduğu minimum 8 kişi hayatını kaybederken binden artı konut ve meslek yeri yandı.

FACIA GITGIDE ARTARAK BÜYÜYOR

Kaliforniya ’da gerçekleşen 7. en büyük yangın olan Carr yangını kuzey Kaliforniya ’da takriben 453 kilometre karelik alana yayıldı.

Ama %30 ’u denetleme altına alınabildi. Shasta Bölgesi Şerifi Tom Bosenko yangınla ilgili ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini söyleyerek “Bilhassa aileleri olmayan kişiler ile ilgili üzüntü duyuyoruz.” dedi.

Kaliforniya'daki yangın Ulusal Parkı kapattırdı

MILLI PARK ILK ÖNCE KAPANDI

Carr yangının güneyinde meşhur Yosemite Milli Parkı ’nın yakınında haftalardır devam eden Ferguson yangını ise 234 kilometre karelik bir alanda devam ederken ve milli parkın 20 yıldır ilk olarak kapanmasına sebep oldu.

Güney Kaliforniya’da sürekli Cranston yangını ile ilgili olarak Riverside Bölgesi Acil Şart Yönetim Departmanı yöneticisi Bruce Branton, “Binlerce kişi yangından etkilendi. devam eden yangın ve ardından eyaletten ve yöresel kurumlardan kaynak aktarılması ihtiyacındayız.” diye konuştu.