Kadirov, Suriye’deki Çocukları Geri Getirmek İçin Alıştırma Başlatıyor

Kadirov, Suriye'deki Çocukları Geri Getirmek İçin Alıştırma Başlatıyor
Kadirov, Suriye'deki Çocukları Geri Getirmek İçin Alıştırma Başlatıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suriye’de kamplarda yaşayan Rus ve Çeçen çocuk ve gençlerin Rusya’ya dönmesiyle ilgili alıştırma başlattıklarını söyledi.

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Suriye’nin çoğu şehrinde kurulan kamplarda Rus ve Çeçen çocukların kaldığına uyarı çekerek, “Batı ülkeleri kadar ülkede kurulan kamplarda çoğu kadın ve çocuk takriben 300 Rus ve Çeçen kalıyor. Biz Suriye’de 200 öksüz çocuğa 150 Suriyeli aileye maddesel ve insani yardım sağlıyoruz. Rusya’dan Suriye’ye hava kargo aracılığıyla insani takviye, tekerlekli sandalye ve gıda yardımı gibi yardımlar ulaştırdık” dedi.

“Putin geri döndürülmelerini istedi”

Kadirov, çocukların ülkeye geri getirilme kararının altında Putin’in imzasının bulunduğunu söyleyerek, “Bu kararı ilk elden Putin talep etti. Bilhassa Rus, Çeçenistan, Dağıstan ve diğer bölgelerden Kazakistan ve Özbekistan vatandaşları var. Ülke vatandaşlarının geri döndürülmesi için çalışma başlattık. ilk olarak 117 Rus ve Çeçen çocuğun Rusya’ya döndürülmesini sağlayacağız. sonradan bu rakamları arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. – MOSKOVA