Kabaceviz Şelaleleri’nde güz şöleni

Kabaceviz Şelaleleri'nde güz şöleni
Kabaceviz Şelaleleri'nde güz şöleni
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki Kabaceviz Şelaleleri, sonbaharda sararan yaprakların aralarında öbür bir güzellik sunuyor. Kabaceviz köyü yakınlarında, köyle benzer adı taşıyan, üç ayrı kademeden oluşan şelale, ilçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunuyor.

Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar şöleni

GÖRSEL ŞÖLEN

Her kademesinde öbür büyüklükte şelale yer alan ve yolunun bir kısmı stabilize olan Kabaceviz Şelaleleri’nin bilhassa ikinci etabını görebilmek için zorlu bir yolculuğu göze elde etmek gerekiyor. Şelalenin ziyaretçileri, çektikleri zahmetin sonucunda ise görsel bir şölenle karşılaşıyor.

Kabaceviz Şelaleleri’nde güz şöleni

ŞELALEDE SULAR 60 METREDEN DÖKÜLÜYOR

Türkiye’nin en büyük şelaleleri aralarında bulunan Kabaceviz Şelaleleri’nin ikinci kademesindeki şelalede takriben 60 metreden dökülen sular, seyrine açgözlü manzaralar oluşturuyor.

Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar şöleni

‘ADETA SAKLI CENNET’

Şelalelerin çevresindeki orman ve ur ise sonbaharda sarı ve kırmızının bambaşka tonlarına bürünerek ziyaretçilerinde “gizli cennet” hissi uyandırıyor. Ziyaretçilerine doğa yürüyüşü, dağcılık, foto safari gibi o kadar fazla imkan da sunan Kabaceviz Şelaleleri’ne doğaseverler epeyce ilgi gösteriyor.

RESIM ÇEKMEK DAHA ZEVKLİ

Uzun yıllar öğretmenlik yapıp emekli olduktan sonradan doğa fotoğrafçılığına merak duyan Behçet Atabek de “doğa harikası” şelaleleri resim çekmek için bölgeyi ziyaret etti. Atabek, Kabaceviz ve aynı şelalelerde güz döneminde çekim yaptığını anlattı.

Kabaceviz Şelaleleri'nde sonbahar şöleni

“DAHA ÇOK IYI OLUYOR”

Şelalelerin görsel şölen sunduğunu dile getiren Atabek, “Resim meraklılarını buraya bekliyoruz. Resim sanatçısı olarak sonbaharı bekleriz oysa böyle bir mekanı resim çekmek daha bir müsamaha veriyor. Eylül, ekim, kasım aylarında yaprakların sararmasını şelale ile renklendirmek, daha da oluyor.” ifadesini kullandı. Mobilyacılık yapan, hobi olarak doğa fotoğrafları çeken Osman Sancak ise herkese Kabaceviz Şelaleleri’ni görmeyi öğüt etti.