John Bolton: UCM, ABD için zaten ölüdür

John Bolton: UCM, ABD için zaten ölüdür
John Bolton: UCM, ABD için zaten ölüdür
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolton, Washington merkezli “Federalist Toplum” isimli sivil toplum kuruluşuna UCM hakkında direktifler yaptı.

Bolton açıklamasında, “11 Eylül’ün arifesi bugün ve ABD Başkanı adına şu mesajı vermek isterim ki ne pahasına olursa olsun kendi halkımızı ve müttefiklerimizi bu adil olmayan ve yasa dışı olan mahkemenin kararlarına aleyhinde koruyacağız.” ifadesini kullandı.

Bolton, “ABD, UCM ile meslek birliği yapmayacaktır. UCM’ye takviye olmayacağız. İçerisinde yer almayacağız. UCM’yi kendi içerisinde ölmesi için bırakacağız. Nasıl olsa almış olduğu karar ve girişimlerle UCM bizim için zaten ölüdür.” değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL KATLİAMLARI DOSYASI UCM’DE

Merkezi Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan UCM Başsavcısı Fatou Bensuda, mayısta yaptığı açıklamada, Filistin hükümetinin İsrail’in katliamlarıyla ilgili UCM’ye teslim ettiği dosya konusunda mahkeme başkanını bilgilendirdiğini açıklamıştı.

Bensuda, 2015’te Filistin’deki duruma karşın soruşturma açılabilmesi için ön çözümleme başlatıldığını belirterek, “Ofisim yapılan ön incelemede kayda değer yol katetti ve aynı şekilde devam edecektir.” ifadesini kullanmıştı.

Filistin, temmuzda UCM’ye İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin işlediği suçlara aleyhinde ciddi olarak bir soruşturma açması çağrısında bulunmuştu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, UCM’den, işgalci İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin işlediği suçların ciddi şekilde soruşturulmasını istemişti.

Bolton’ın UCM kararını açıklamasından saatler önce, ABD Dışişleri Bakanlığı Washington’daki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ofisini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu.