JCR, Sur Inşa ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti

JCR, Sur Inşa ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti
JCR, Sur Inşa ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, Bursa ve Antalya ’ya layık katan projeleriyle Türkiye ’nin özel sektördeki en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan Sur Inşa, ayrıca gayrimenkul hem de enerji sektöründe gerçekleştirdiği yatırımlarıyla yükselişini sürdürüyor.

Japonya ’nın önde gelen kurumsal yatırımcı grubunun desteklediği, dünyanın en etkin kuruluşlarından olan JCR-Eurasia Rating, derecelendirme notlarının devirli gözden geçirme sürecinde Sur Yapı ve Sur Enerji ’yi ulusal ve uluslararası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdi.

Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin Uzun Vadeli Milli Notu A- ’ye yükseltildi. JCR-Eurasia Izlenme Oranı, (EACRA) Avrupa Kredi Sınıflandırma Kuruluşları Birliği ’nin kurucu üyeleri aralarında yer alıyor ve Asya ’daki 33 kredi sınıflandırma kuruluşunun üye olduğu ACRAA üyeleri arasında yer alıyor. JCR-Eurasia Rating, BDDK kadar 2009 yılında bağımsız denetleme kuruluşu olarak Türkiye ’de etkinlik uygulamak üzere yetkilendirilmişti.

JCR, Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti

SUR YAPI, ULUSAL VE ULUSLARARASI YATIRIM YAPILABİLİR KATEGORİSİNDE

JCR-Eurasia Izlenme Oranı ’in Sur Inşa ve Sur Enerji ’yi ulusal ve milletlerarası düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirdiği açıklamasında “Gayrimenkul geliştirme, taahhüt ve enerji alanında faaliyet bildiren Sur Inşa Grubu, 25 yılı aşan etkinlik geçmişiyle ‘Sur Yapı ’ markası altında proje aşamasından başlayarak geliştirme, mimari, üretim üretim dahil anahtar teslimi yüksek kalitede meslek yaparak inşaat sektöründe öncü kuruluşlardan biri haline gelmiştir” denildi.

AVM SEGMENTİNDE KAYDA DEĞER ÖLÇEĞE ULAŞILDI

Açıklamada, Sur Inşa ’nın son dönemde markalı konut projelerinin yanına ofis ve alışveriş merkezi alanında projeler geliştirerek marka imajını güçlendirdiğine, AVM segmentinde önemli sayılabilecek bir ölçeğe ulaştığına da aksan yapıldı.

JCR, Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti

SUR ENERJİ YENİLENEBİLİR ENERJİDE BÜYÜYOR

JCR-Eurasia Izlenme Oranı açıklamasında, Sur Yapı ’nın iştiraki Sur Enerji ’yle 2014 yılında Aksu HES ’i devreye alarak enerji sektörüne antre yaptığı belirtildi. Açıklamada, 2017 yılında Elmalı RES ve 2018 yılında Kurtini RES projelerinin tamamlanması ile Sur Enerji ’nin yenilenebilir enerji sektöründe büyümesini sürdürdüğü belirtildi.

SADECE ANTALYA’DA 8 MİLYAR TL YATIRIM DEĞERİ

Açıklamada, 2017 yılında Antalya Kepez-Santral bölgesinde yapımına başlanan Sur Inşa Antalya Projesi ’nin Avrupa ’nın en büyük kentsel değişim projesi olduğuna uyarı çekildi.  Takriben yargı sahipleriyle birlikte 19.000 adet egemen birimden oluşan projenin 8 milyar TL yatırım değeri bulunuyor.

SEKTÖRÜN ÜZERINDE BÜYÜYOR

Türkiye ’nin özel sektördeki en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan Sur Inşa ’nın varlık büyüklüğü açısından gayrimenkul sektörünün üstünde büyüme gösterdiğine uyarı çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

JCR, Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti

PEŞIN PARA DÖVİZ GİRDİSİ SAĞLIYOR

“Firmanın Antalya şehirsel mutasyon projesi ilk olarak edinmek üzere devamlı peşin para akımı yaratma kapasitesi, ağırlıklı olarak istek artışının devam ettiği lokasyonlarda konumlanan projeleri, zinde marka imajı, yabancı para cinsinden kira geliri üretmeye başlayan alışveriş merkezleri ve geniş skaladaki fiyat seçenekleriyle öbür kazanç gruplarına hitap eden projelerle zenginleştirilen ve çeşitlendirilen aktif portföyü ve yılsonunda artması planlanan ödenmiş sermayesi Uzun Vadeli Milli Notu ’nun A- olarak bir kademe yukarı yönü olan revize edilmesinin takviye noktalarını oluşturmuştur. Şirketin Desteklenme Notu JCR-Eurasia Izlenme Oranı notasyonu içerisinde (2) olarak kesin olup, yeterli seviyeyi dikkat çekici etmektedir.

JCR, Sur Yapı ve Sur Enerji ’nin kredi notunu yükseltti

öte taraftan etkin büyüklüğü, öz kaynak seviyesi, büyüme oranları, kârlılık oranları, aktif kalitesi, pazar çeşitliliği, kuvvetli marka algısı ile sektördeki imtiyazlı konumu, örgütsel gelişimi ve sürekli proje büyüklükleri dikkate alındığında, piyasadaki etkinliğini koruması ve makroekonomik seviyenin mevcut haliyle devam etmesi durumunda üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek altyapıya ulaştığı düşünülmektedir.

Firma, tamamlanan iş ve alışveriş merkezlerinden elde edilecek uzun vadeli kira sözleşmeleriyle desteklenen tanıdık olmayan para kira gelirleri ve yenilenebilir enerji satışından kaynaklı yabancı para satış gelirleriyle peşin para döviz girişi sağlamaktadır.”