İzzet Günay: Türkiye’de iyi oyuncular var

İzzet Günay: Türkiye'de iyi oyuncular var
İzzet Günay: Türkiye'de iyi oyuncular var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan 84 yaşındaki sanatkâr oyuncu İzzet Günay, Türkiye’de mükemmel oyuncuların olduğunu, onlara imrenme ettiğini söyledi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Dibeklihan Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan usta oyuncu İzzet Günay, sanat yaşamı, filmleri ve bundan sonraki hayat sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“YEŞİLÇAM OYUNCULARI HALKA BORÇLU”

İzzet Günay, bugün Yeşilçam oyuncuları hatırlanıp seviliyorsa, bunu halka borçlu olduklarını söyledi. İnsanların kendisini saygı ve sevgiyle 50-60 yıldır toz kondurmadan bugüne taşıdığını gösteren İzzet Günay, onlara harikulade saygı duyduğunu ve fazla sevdiğini anlattı.

“İYİ OYSA SİNEMACI OLMUŞUZ”

Sinemadan çekilme nedenlerine değinen sanatçı aktör İzzet Günay, “Biz insanlara ayıp etmeyelim diye sinemadan çekildik. Kötü filmlerde oynamayalım diye. Kötü filmlerimiz oldu lakin kasten bir şey yapmadık. Her şeye rağmen iyi ama sinemacı olmuşuz.” dedi.

“Vesikalı Yarim” isimli filmi fakirlik içerisinde çektiklerini aktaran Günay, bu filmin Türk filmleri arasında oyuncu, senaryo yazarı ve ekip anlamında övünülecek bir yapım olduğuna dikkati çekti.

İzzet Günay: Türkiye'de iyi oyuncular var

” OYUNCILARIMIZ VAR”

İzzet Günay, “Çok Iyi oyuncularımız var. Onlara gıpta ediyorum. Onlar çok şanslı, bu döneme rast geldiler. Hangi filmi yapacaklarını seçme kabiliyetleri var. Onlar için iyi senaryolar hazırlanıyor. İyi senaryolar, iyi oyuncuları da ayağa kaldırır. Kötü senaryolar bizi defalarca aşağıya çekti. Parlayan filmlerimiz onun için çok az. Tiyatro kökenli fazla donanımlı oyuncular var. Türkiye’de çok iyi şeyler yapılıyor. Sinemanın da sanayi haline gelmesini istiyorum.” diye konuştu.