İzmir’deki Ağır Kokuya AK Parti’den Maskeli Tepki

İzmir'deki Ağır Kokuya AK Parti'den Maskeli Tepki
İzmir'deki Ağır Kokuya AK Parti'den Maskeli Tepki
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün açılışı yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı önünde toplanan AK Parti Konak İlçe Teşkilatı üyeleri, İzmir’i saran ağır kokuya maske takarak tepki gösterdi. İlçe Başkanı M. Sait Başdaş, “Gönül isterdi fakat bu fuarı büyük bir coşkuyla, memnuniyetle karşılayalım. Ancak İzmir’i tutsak bölge kötü kokular bir uçtan bir uca nefes alamaz bir hale geldik.” dedi.

Kenti esir alan ağır kokulara karşın yetkililerin tatmin edici bir açıklama yapamadığını ifade eden Başdaş, “Modern ve çevreci bir anlayıştan uzak, sorumluluk duygusunu yitirmiş lokal yöneticilerin, İzmirli vatandaşlarımızı sağlığa zararlı koşullara ittiği bu süreç, vatandaşlarımızı bundan böyle çileden çıkarmış durumda. İzmir geneline yayılan lağım kokusunun kaynağını bile açıklayamayan kavrayış, çözüm yolunu nasıl üretecek onu da merakla bekliyoruz.” diye konuştu. Başdaş hem, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına Aziz Kocaoğlu’na, “İzmir’e hizmet etme anlayışınız, sabah nefes alınamaz düzeyde lağım ve kükürt kokusunu vatandaşlarımıza yaşatmak mıdır? 2000 yılında devreye sokulan Büyük Kanal Projesi’nin en kayda değer ayağını yaratıcı Çiğli’deki atık su arıtma tesisinde şart nedir? Bilhassa Üçkuyular’da, hava eğitim komutanlığı önünden denize yapılan deşarj konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Körfezde yapılan ölçümlerde evsel atık kaynaklı kirlilik değerini hiç ölçtünüz mü? Temizleme tesisleriniz yeterli kapasitede midir? Melez, Manda ve Arap derelerinin denize döküldüğü noktalarda ne nesil çalışmalar yapıyorsunuz da büyük kasaba nefes alamıyor? Her yıl temizleme için harcadığınız paraları arıtma tesislerinin yapımı ve çalıştırılması için harcıyor musunuz? ‘Yazın geldiği fena kokudan belirli olur’ sözünü vatandaşlarımıza ezberletmek midir göreviniz?” sorularını yöneltti.

İzmir’i çevreye duyarsız anlayışa teslim etmeyeceklerini vurgulayan Başdaş, “AK Parti belediyeciliğiyle, İzmir’i iddiaya göre kalan ‘Yüzülebilir Körfez’ hedefine kavuşturacağız.” dedi. – İZMİR