İzmir’de Açılış Törenine Katılan Yunan Bakan Türk Savaş Uçağını Görünce Korktu

İzmir'de Açılış Törenine Katılan Yunan Bakan Türk Savaş Uçağını Görünce Korktu
İzmir'de Açılış Törenine Katılan Yunan Bakan Türk Savaş Uçağını Görünce Korktu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı NikosKocias, Yunanistan’ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen iki bakan, merasim sonrası binadan çıkarak Kordon’da yürüyüş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti, çocukları sevdi. Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, davetli bakanı İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu açıklama etti.

JET SESİNİ DUYAN YUNAN BAKAN, PANİKLEDİ

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı başlangıç töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Yunanistan’ı kasıt alan darbecilerin ülkemizde barınmasına müsade vermezdik” dedi. Yunan mevkidaşı Kocias ise darbe girişimine karşı Türkiye’nin yanına yer aldıklarını savundu. Merasim sırasında eğlence uçuşu yapan jetlerin seslerini duyan konuk bakan gökyüzünü muhabere etti, Çavuşoğlu ise gülümseyerek endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

“BAZEN FIRTINALI GÜNLER YAŞIYORUZ AMA…”

Türkiyeve Yunanistan’ın coğrafyanın ve tarihin adeta kenetlediği ikiülke olarak iki büyük medeniyeti temsil ettiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Bu iki büyük medeniyetin izlerini ve zenginliklerini birliktetaşıyoruz. Niko’nun daima söylediği gibi, Allah bizi komşu yaptı. Her ikiülkede de sayısız kültürel miraslarımız var. Gelirken bilgilere baktım,dillerimizde karşılıklı 5 bin kelime var. Tüm bunlar halklarımızı birbirineyakınlaştırıyor. Biz Yunanistan ile ilişkilerimizde iş birliği ve diyaloğu temelyapı taşı olarak görüyoruz. Niko’nun da söylediği gibi anlaşamadığımız konularvar. Hatta bazen fırtınalı günler yaşıyoruz veya durumlarla aleyhinde karşıyakalıyoruz. Lakin sonuçta sağduyunun başat olmasının sebebi de iki tarafta da buişbirliği ve diyaloğu esas taşı olarak görmek yatıyor.”

ERDOĞAN’IN ZİYARETİNİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene aralık ayındaYunanistan’ı ziyaret etmesinin ilişkilerde yeni bir dönüm noktası olduğunu, buziyaretin 65 sene sonra devlet başkanı düzeyinde yapılan birincil ziyaret olduğunuvurgulayan Çavuşoğlu, Yunanistan ile ilişkileri Yüksek Düzeyli Stratejikİşbirliği Konseyi seviyesine çıkarttıklarını anlattı.

BİR SONRAKİ TOPLANTI SELANİK’TE

Bu kapsamda son toplantının da İzmir’de gerçekleştiğini anımsatanBakan Çavuşoğlu, sonraki toplantının ise Atatürk’ün doğum yeri olan Selanik’tegerçekleştirilmesinin planlandığını aktardı.

Törenden dikkat çeken kareler;