İyi Partili İl Başkanından Milletvekiline ‘Emir Eri’ ve ‘Konu Mankeni’ Tepkisi

İyi Partili İl Başkanından Milletvekiline 'Emir Eri' ve 'Konu Mankeni' Tepkisi
İyi Partili İl Başkanından Milletvekiline 'Emir Eri' ve 'Konu Mankeni' Tepkisi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Yılmaz Ertekin, partisinin Milletvekili Aylin Cesur’un kendisini ‘Emir eri’ ve ‘Konu mankeni’ gibi gördüğünü savunarak, milletvekiliyle anlaşamadıklarını ve parti içinde sıkıntılar olduğunu açıkladı. Ertekin, istifa etmeyi ve geri çekilmeyi düşündüğünü, oysa partisine nefer olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Yılmaz Ertekin, il yönetimi toplantısı ardından partililerine istifa edeceği yönünde manzara belirttiği iddiası üstüne lokal basında çıkan haberlerden daha sonra duruma açıklık getirdi. Halen görevinin başında olduğunu demeç ederek, bununla beraber istifa etme düşüncesinin de bulunduğunu kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Yılmaz Ertekin, partisinin milletvekili olan Dr. Aylin Gözü Kara’un kendisini ‘Emir eri’ ve ‘Konu mankeni’ olarak gördüğünü ve anlaşamadıklarını bahis etti.

“Bizi ‘Emir eri’, ‘Konu mankeni’ gibi görüyor”

Telefonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Ertekin, “Derhal istifa durumu söz konusu yok, resmen istifa dilekçemi vermedim. Genel Merkezden randevu talep ettim. Sayın Genel Başkanımla görüşeceğim. Sıkıntılar var. Bu sıkıntıları parti yönetimimle paylaştım. İstifa düşünceme yönetimdeki arkadaşlarım karşı çıktı. Milletvekilimiz Aylin Gözü Kara bizi dikte eri gibi görüyor. Aylin Hanım’la anlaşamıyoruz. Bizi konu mankeni gibi görüyor. Genel Başkanımız bu duruma ne der bilmiyorum ama ben geri çekilmeyi düşünüyorum. Bir bağdaşmazlık laf konusu. Ben bu işi dava olarak görüyorum, istifa etsem bile partimin bir neferi olarak çalışacağım. Milletvekilimiz benim istifa etmemi bekliyor. Bayram ziyaretlerinde epey can sıkıntısı yaşadık, en son da Yalvaç ziyaretimizde ipler koptu” ifadelerini kullandı.

Merkez ilçenin açıklaması üstüne “Yok hükmündedir” demişti

öte yandan, bir süre önce partinin Isparta Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam göre basında yapılan bir yorumlama, İl Başkanı Ertekin tarafından ‘Yok hükmündedir’ olarak nitelendirilmişti.

Son olarak Kurban Bayramı’nda gazetecilere açıklamalarda yer alan Milletvekili Cesur ise görüşme sırasında İl Başkanı Ertekin ve Merkez İlçe Başkanı Büyükçam’ın ardındaki durmasını istemişti. – ISPARTA