İyi Partiden ‘İttifak Yok’ Açıklaması

İyi Partiden 'İttifak Yok' Açıklaması
İyi Partiden 'İttifak Yok' Açıklaması
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, “İttifak bizim gündemimizde yok. Biz, bütün il ve ilçelerde tek başımıza seçime girip, tüm belediyeleri alacak şekilde organize oluyoruz. İttifakla alakalı herhangi çalışmamız yok, olmayacak da.” dedi.

PARTİ SÖZCÜSÜ KAVUNCU, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İYİ Parti Başkanlık Divanı, parti genel merkezinde toplandı. Ayağından ameliyat geçirdiği için Genel Başkan Meral Akşener’in katılamadığı görüşme sonrası Kavuncu, basın açıklaması yaptı. Kavuncu, ameliyatı başarılı geçen ve yarın çare gördüğü hastaneden taburcu edilecek Akşener’in bir hafta istirahat edeceğini belirtti.

“YEREL SEÇİMLER İÇİN SAHAYA İNİYORUZ”

İYİ Parti olarak önceliklerinin lokal seçimler olduğunu gösteren Kavuncu, “Lokal seçimler için sahaya iniyoruz. Divanda almış olduğumuz karar doğrultusunda, 17 Eylül itibarıyla genel merkezin belirlediği komisyonlar, Türkiye’deki bütün illeri, ilçeleri tek tek ziyaret edecek.” ifadesini kullandı. Başkanlık Divanının tavsiyesi doğrultusunda neredeyse bütün il başkanlıklarında istifaların gerçekleştiğini dile getiren Kavuncu, 17 Eylül’e dek teşkilatlardaki yapılanmanın tamamlanmış olmasını ümit ettiğini belirtti.

“EKONOMİDEKİ SORUN GÜN GEÇTİKÇE DERİNLEŞİYOR”

Lokal seçimlerle ilgili hazırlıklarının gösterişli bir şekilde sürdüğünü vurgulayan Kavuncu, alacakları birçok il ve ilçe belediye başkanlıklarıyla, İYİ Partinin farkını, vizyonunu, alıştırma arzusunu ve adaletini kamuoyuna uygulamak istediklerini söyledi. Kavuncu, ekonomideki sorunların gün geçtikte derinleştiğinin, piyasaların güvene ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

“ENFLASYON CANAVARI ÖLDÜRÜLMEMİŞ”

Yıllık enflasyonda son 15 yılın rekorunun kırıldığını aktaran Kavuncu, şu değerlendirmede bulundu:

“(Enflasyon canavarını biz yendik) diye övünenler, bugün uygulanan yanlış ekonomi politikaları yüzünden filmi adeta 15 sene geriye sarmış durumdalar. Meğerse enflasyon canavarı öldürülmemiş, doğrusu derin bir uykuya yatırılmış. Bugün o uykudan yavaş yavaş uyandığını görmekteyiz.”

“TÜRKİYE’NİN İKBALİ UFAK DEĞİLDİR”

Hükümetin “dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağını” açıklama ettiği Türkiye’yi birincil 20 ekonominin dışına çıkardığını savunan Kavuncu, iktidarın sorumluluğunun ülkeyi dış güçlerin oyuncağı olmaktan ve kırılgan idareli yapıdan kurtarmak olduğunu vurguladı.

Kavuncu, yaşananları dış mihraklara bağlamanın, içerideki problemleri görmezden gelmeye yol açtığına dikkat çekici ederek, “16 yıldır ülkeyi tek başına yönetip, ondan daha sonra da ‘Trump’ın iki sözüyle ekonominin daha aşağı üst olduğunu’ söylemek, Türkiye’nin gücünü ve onurunu ayaklar altına alan bir tutumdur. Türkiye’nin ikbali, bir ABD Başkanı’nın iki dudağı arasına sıkışacak dek küçük değildir.” dedi.

“SURİYE BAYRAM GEÇİRİLECEK KADAR GÜVENLİYSE…”

Dış politikaya da değinen Kavuncu, İdlib’de yaşananlara dikkati çekerek, silahlı çatışmaya varmayacak uzlaşıcı çözümlerin bulunması gerektiğine göze çarpan etti. Türkiye’deki Suriyelilerin Kurban Bayramı’nı dinmek için ülkelerine gittiğini andıran Kavuncu, “Suriye bayram geçirilecek kadar güvenli ülkü geldiyse bundan böyle bu mültecilerin Suriye’ye geri gönderilmesiyle alakalı çalışmalar bir lahza önce hayata geçirilmelidir. Çünkü Suriyeli mültecilerin yol açtığı maliyetler, mültecilerin Suriye’ye gönderilmesi için ortaya çıkacak maliyetin fazla üstündedir.” diye konuştu.

“İTTİFAK BİZİM GÜNDEMİMİZDE YOK”

Kavuncu, bir basın mensubunun “Yerel seçimlerde İYİ Partinin bir ittifak yapıp yapmayacağı” sorusu üstüne, “İttifak bizim gündemimizde yok. Biz, bütün il ve ilçelerde tek başımıza seçime girip, bütün belediyeleri alacak şekilde organize oluyoruz. İttifakla alakalı herhangi çalışmamız yok, olmayacak da.” değerlendirmesinde bulundu.