İyi Parti Genel Başkanı Akşener: ‘Millet İttifakı’na Oy Verenler de En Az Cumhur İttifakı’na Oy…

İyi Parti Genel Başkanı Akşener: 'Millet İttifakı'na Oy Verenler de En Az Cumhur İttifakı'na Oy...
İyi Parti Genel Başkanı Akşener: 'Millet İttifakı'na Oy Verenler de En Az Cumhur İttifakı'na Oy...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Halk İttifakı’na oy verenler de asgari Cumhur İttifakı’na oy verenler değin bu ülkenin şerefli insanlarıdır. AK Parti’ye, MHP’ye ve CHP’ye oy veren kıymetli kardeşim. Biz sizi canımız, kanımız değin seviyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Akşener, Rus donanmasının Ukrayna savaş gemilerine saldırdığı haberlerini hatırlatarak, “Dünya Rus yayılmacılığına ve provokasyonlarına tepki gösteriyor. sırası gelmişken açıkça belirtmek isterim oysa, bizim uluslararası ilişkilerdeki pusulamız dünya Türklüğüdür. Nasıl Çin işgalinde zulümlere gark olan Doğu Türkistanlıların sesi olduysak, nasıl kimse dile getirmezken bu kürsüde Güney Azerbaycanlı Cavadbeyli’ye bağımsızlık çağrısı yaptıysak, Kırım meselesinde de Kırımlı soydaşlarımızın yanındayız. Ümit ediyorum fakat, ülkemizin de resmi olarak tanımadığı işgal son bulacaktır. Faili bilinmez cinayetlere, işkenceye ve kovuşturmaya maruz kalan Kırımlı soydaşlarımız özgürleşecektir” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayan Akşener, “Bugün Türkiye’deki her dört öğretmenden biri geçimini sağlamak için ek meslek yapmak zorunda kalıyor. Hakları için adım attık, ‘Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verelim’ dedik. Seçimden önce laf verenler, talimatla el kaldırıp reddettiler” biçiminde konuştu.

Akşener, şöyle konuştu:

“Millet İttifakı’na oy verenler de asgari Cumhur İttifakı’na oy verenler kadar bu ülkenin şerefli insanlarıdır. AK Parti’ye, MHP’ye ve CHP’ye oy veren değerli kardeşim. Biz sizi canımız, kanımız değin seviyoruz. Kendi seçmenimizi ne dek seviyorsak sizi de öyle seviyoruz. Ayırmıyoruz. Siz de sizim gibi daha müreffeh, huzurlu bir Türkiye istiyorsunuz. Bu gaye doğrultusunda size en yakın partiye oy veriyorsunuz. Hiçbir Türk evladı, ülkesinin kötülüğünü istemez. Türkiye’de oy kullanan 55 milyon seçmene sesleniyorum. Sizler aynı mahallede yaşıyorsunuz. Sizler benzer otobüste, aynı trende yolculuk yapıyorsunuz. Sizler aynı pazardan alışveriş yapıp, aynı meslek yerinde birlikte çalışıyorsunuz. Hatta benzer evde yaşıyorsunuz. Evlatlarınızı vatani görevlerini yapmak için aynı birliklere teslim oluyor. Benzer yolları gözlüyorsunuz. Benzer acılar için gözyaşı döküyorsunuz. Benzer devlete ücret ödüyorsunuz. Birbirinize sevgi ve şımartma penceresinden bakmaya devam edin. Onların girdiği karanlığa biz girmeyeceğiz. Ayrıştırıcı yok, birleştirici olmaya devam edeceğiz.” – ANKARA