İtalya’da Türkiye gibi ekonomik saldırıya uğrayabilir

İtalya'da Türkiye gibi ekonomik saldırıya uğrayabilir
İtalya'da Türkiye gibi ekonomik saldırıya uğrayabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye döviz üzerinden hesaplı saldırılarla karşısında karşıya. Özellikle ABD’nin haksız dayatmaları karşısında sağlam bir duruş göstermeye çalışırken, İtalya’dan Türkiye’ye içinde bulunduğu duruma yardım emsajı geldi.

İtalyan Başbakanlık Müsteşarı Giancarlo Giorgetti destekle birlikte İtalya, aynı saldırılar ile karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

“SALDIRI BEKLİYORUZ”

Libero gazetesine görüşme veren Giorgetti, bu ayın sonu ile eylül ayının başında İtalya’ya karşın ekonomik bir hamle olabileceğine dikkati çekerek, bu bağlamda Türkiye’yi örnek gösterdi.

Piyasa üzerinden İtalya’ya yönelik hesaplı saldırı olabileceği ihtimalinin sorulması üstüne Giorgetti, “Böyle bir saldırıyı bekliyorum. Piyasalarda avını seçip harekete geçen aç spekülatif fonlar bulunur. 1992 Ağustos sonunda ve 7 yıl önce Berlusconi’yle neler olduğunu hepimiz gördük. Yazın borsada az hareket olduğunda bu, ülkelere karşın agresif girişimlere neden olabilir, tıpatıp Türkiye’de olduğu gibi.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE DAYANIŞMA MEASJI

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de hafta sonu bir gazeteye verdiği mülakatta Türkiye’ye dayanışma mesajı göndermişti.

Milanesi, “Ilk düşüncem, Akdeniz’in ticari ve parasal dengesi açısından çok önemli bir oyuncu olan kayda değer bir ülkeyle dayanışma kullanmak gerektiğidir. Kriz durumu hepimiz için kötü haberdir. sorumlu bir şekilde yakınlık göstermemiz ve Türk lirasının çöküşünün kısa vadedeki olası sonuçları için dikkatlice gözetim ve denetim yapmamız gerekir.” demişti.

AVRUĞA’NIN KORUMA AĞI

Türkiye’de olanların, Avrupa kıtasını da ilgilendirdiğini gösteren Milanesi, Avrupa gibi sağlam bir bölgede, çoğu ülkenin tek bir zinde para birimi kullandığı ve bir sorun yaşandığında bu ülkelerin bir koruma ağı oluşturduğu bir bölgede bulunmanın avantaj olduğunu söylemişti.

Milanesi, “Türkiye’de yaşananlar, avro gibi bir para birimi kullanmanın olumlu ya da negatif olduğu konusunda hala şüpheleri bulunanlar kadar fazla dikkatlice değerlendirilmelidir.” yorumunda bulunmuştu.