İstanbul’daki Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden, Türkiye’nin Lisanslı Ilk Helikopter Pilotu Halil Ünver Kimdir?

İstanbul'daki Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden, Türkiye'nin Lisanslı Ilk Helikopter Pilotu Halil Ünver Kimdir?
İstanbul'daki Helikopter Kazasında Hayatını Kaybeden, Türkiye'nin Lisanslı Ilk Helikopter Pilotu Halil Ünver Kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Bostancı açıklarında düşen helikopterde Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver’in de olduğu ortaya çıktı.

Halil Ünver yaşanan kaza ardından çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı fakat kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Peki, Halil İbrahim Ünver kimdir?

Otokar Idare Heyeti Başkan Vekili Halil İbrahim Ünver’in de içinde olduğu helikopter bugün akşam saatlerinde Bostancı açıklarında düştü. Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Halil İbrahim Ünver’in kim olduğu merak konusu olmuştu. Ünver’in Otokar’ın Idare Heyeti üyesi olduğu belirtildi.

Düşen helikopterin Halil İbrahim Ünver’e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi.

Halil İbrahim Ünver kimdir?

1950 İstanbul doğumlu olan Ünver, yükseköğrenimini Almanya’da Ulmer Teknik Yüksek Okulunda tamamlamış olup, Ünver Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak tahsis yapmaktadır.

SPK Kurumsal Idare İlkeleri’ne kadar icrada bulunmayan üye olan Ünver, egemen aza niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği tayin esas itibariyle yukarıda yer aldığı gibi olup, halen Otokar’ın Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktadır.

TÜRKİYE’NİN BIRINCIL LİSANSLI HELİKOPTER PİLOTU

Ünver’in Türkiye’nin lisanslı birincil helikopter pilotu olduğu da biliniyor.

2006 yılında verdiği bir röportajda hayatını anlatan Ünver, 1996 yılında Türkiye’de kurs görüp lisans bölge ilk helikopter pilotu olduğunu söylemişti. Ünver Havayolları adında bir havayolu şirketi kurduğunu ve hava taksiciliği yaptığını belirten Ünver, röportajda şunları söylemişti:

“hemen bir helikopterimiz var, 2007 senesinde alacağımız uzun menzilli ve çift motorlu helikopterle uzun menzilli İstanbul-Antalya, İstanbul-Bodrum gibi uçuşlar yapacağız. Havacılığı yeni gelişen bir pazar. Türkiye’nin altyapısı ve coğrafi konumu helikopterlere olanak sağlıyor. Çünkü helikopterle havaalanı dıştan da müsait alanlara inip kalkabilme imkanı olduğundan her yere inebiliyorsunuz. üstelik Türkiye’de havaalanlarının özellikle turizm sezonunda trafiği fazla yoğun oluyor.”

İstanbul’da helikopter trafiğinin hızlandığını belirten Halil Ünver, helikopterlerin kısmen şimdi afiyet hizmetlerinde ambulans olarak kullanılmaya başladığını ve önümüzdeki günlerde 5 yeni helikopterin gelişiyle helikopter piyasasının büyüyeceğini ve ileriki tarihlerde çok kullanılan bir ulaşım aracı olacağına yer vermişti.

İstanbul Bostancı Sahili'nde Helikopter Düştü! 1 Ölü, 1 Yaralıİstanbul Bostancı Sahili’nde Helikopter Düştü! 1 Ölü, 1 Yaralı İstanbul Bostancı Sahili'ne Düşen Helikopter Kazasından İlk Görüntüler Geldiİstanbul Bostancı Sahili’ne Düşen Helikopter Kazasından Birincil Görüntüler Geldi Düşen Helikopterin Kahraman Pilotu O Anları Anlattı: Uçağı Düşürmemek İçin Epey Çaba Sarf EttimDüşen Helikopterin Kahraman Pilotu O Anları Anlattı: Uçağı Düşürmemek İçin Epey Çaba Sarf Ettim Helikopter Kazasında Yaralanan İş Adamı Halil Ünver Hayatını KaybettiHelikopter Kazasında Yaralanan Meslek Adamı Halil Ünver Hayatını Kaybetti İstanbul'da Yıldırım Çarpması Sonucu Düşen Helikopterin Düşme Anı Kamerada!İstanbul’da Yıldırım Çarpması Sonucu Düşen Helikopterin Düşme Hatıra Kamerada! Helikopter Kazasında Yaralanan 2 Kişinin Kurtarılma Anı Kameraya YansıdıHelikopter Kazasında Yaralanan 2 Kişinin Kurtarılma Hatıra Kameraya Yansıdı İstanbul'da Düşen Helikopterin Sahibi Belli Olduİstanbul’da Düşen Helikopterin Sahibi Belli Oldu İstanbul'da Düşen Helikopterin Kuyruk Parçaları Kıyıya Çıkartıldıİstanbul’da Düşen Helikopterin Kuyruk Parçaları Kıyıya Çıkartıldı İş Adamı Halil Ünver'in Şirketi OTOKAR'dan Helikopter Kazasıyla İlgili Açıklama GeldiIş Adamı Halil Ünver’in Şirketi OTOKAR’dan Helikopter Kazasıyla İlgili Yorumlama Geldi