İstanbul’da Yıkılması Gereken Binalar Kanal İstanbul Projesi Çevresine Taşınacak

İstanbul'da Yıkılması Gereken Binalar Kanal İstanbul Projesi Çevresine Taşınacak
İstanbul'da Yıkılması Gereken Binalar Kanal İstanbul Projesi Çevresine Taşınacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 Günlük İcraat Programı Basın Buluşması’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurum, Kanal İstanbul Projesi ilgili bilgi verirken “İstanbul’da yıkılması gereken binalar bu bölgeye revize edilecek” dedi. Kurum’un konuşmalarından satırbaşları şöyle:

“ORDU’DA YAŞANAN SU BASKINI FELAKETİYLE İLGİLİ ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

“Ordu’da meydana gelen su baskini felaketinde hasar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yaralılarımıza da ivedi şifalar diliyorum. Bakanlığımıza ait arkadaşlar ekiplerimiz orada sahada zorunlu çalışmaları yapıyorlar. Valimizle bende görüştüm kanımca. Bakanlık olarak üstümüze düşen neyse bu görevlerimizi hasar görebilen vatandaşlarımızın zarardan en düşük şekilde etkilenmesi için yerine getireceğiz. Cuma günü bakanlık ve ast kuruluşlarımızla orada olup yapılacak ne varsa süratli bir şekilde yapma gayreti içine gireceğiz” diye konuştu.

“YIKILMASI GEREKEN BİNALAR KANAL İSTANBUL PROJESİYLE TAŞINACAK”

Birinci eylemimimiz 42 kilometre uzunluğunda Kanal İstanbul projesi. Kanalın her iki tarafında yatay mimarinin etken olduğu 4 katı geçmeyen içinde fuar, üniversite alanlarının, sosyal donatı anlamında aklınıza gelen ne varsa bunlarında içinde barındırıldığı modern iki şehir halkı kurma arzusundayız. Örnek şehircilik diyeceğimiz bir şehircilik anlayışıyla bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. İstanbul’da yıkılması gereken binalar bu bölgeye revize edilecek.

“18 İLİMİZDE 33 MILLET BAHÇESİ YAPIYORUZ”

Cumhurbaşkanımız büyük bir vizyon çizdi tüm şehirlerimizde halk bahçesi yapma yolunda karar aldık. Bizim de 100 jurnal eylem çerçevesinde 18 ilimizde 33 halk müziği bahçesi yapıyoruz. 22 tane halk bahçesini projelendiriyoruz.