İstanbul’da önemli bir öğretmen açığı bulunmuyor

İstanbul'da önemli bir öğretmen açığı bulunmuyor
İstanbul'da önemli bir öğretmen açığı bulunmuyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul’un yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olduğunu söyledi.

Okulların temizleme, bakım çalışmalarını yakından takip ettiklerini gösteren Levent Yazıcı, kitaplarla ilgili organizasyonun tamamlandığını ve öğrencilerin okula başladığında kitaplarını masalarında bulacaklarını anlattı.

“163 BİN ÖĞRETMEN DEVIR YAPIYOR”

İstanbul’un nüfusuyla birçok ülkeden büyük olduğuna dikkati çeken Levent Printer, yeni eğitim ve öğretim dönemiyle ilgili, “hemen 3 milyon 200 bin öğrencimiz, takriben 116 bin derslikte eğitim görüyor. Bu eğitim döneminde yaklaşık 6 bin 900 civarında okulumuz eğitim verecek. Tekrar ilimizde yaklaşık 163 bin öğretmenimiz tayin yapıyor.” dedi.

İstanbul Ulusal Eğitim Müdürü Levent Printer

HOCA AÇIĞI BULUNMUYOR

İstanbul’da ortalama sınıf mevcutlarının eski yıllardaki gibi topluluk olmadığını söyleyen Levent Printer, bölgeye göre değişiklik kullanmak kaydıyla sıradan 35-40 karakter mevcuda sahip olduklarını belirtti. Levent Printer, İstanbul’da fazla önemli öğretmen açığı olmadığını açıklama etti.

İstanbul'da ciddi bir öğretmen açığı bulunmuyor

“BECERIKSIZ BRANŞLARIMIZ TAMAMLANACAK”

Levent Printer, “Özel eğitim, İngilizce, rehberlik, din kültürü gibi branşlarda öğretmen gereklilik oranımız azıcık daha yüksek. İstanbul’da bu açığı kapatacak, atama alabilecek öğretmenimiz var. Öteki illerimize ağırlıklı olarak atanmış öğretmenlerle bu ihtiyacın karşılanması gerekiyor. Doğu Anadolu, Güneydoğu ve ülkemizde daha çok öğretmenimizin bulunmasında güçlük yaşanan bölgelere atamalar daha yoğun gerçekleştiriliyor. Yeni tahsis kararnameleri gelen ve atamaları süren öğretmenlerimiz de var. İstanbul’da yoğun bir hoca eksikliği hissetmiyoruz. derhal da yeni görev dönemleriyle eksik branşlarımız da tamamlanacak.” diye konuştu.