İstanbul’da 3 öbür bölgede tarihi eser operasyonu

İstanbul'da 3 öbür bölgede tarihi eser operasyonu
İstanbul'da 3 öbür bölgede tarihi eser operasyonu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaçakçılık Suçlarıyla Uğraş Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta tarihi eser kaçakçılarına yönelik Beşiktaş, Fatih ve Bayrampaşa’da işlem düzenledi. Ekipler yaptığı baskınlarda toplam 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde Yunan, Roma, Sasani ve Selçuklu Dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirildi.

TANESİNİ 400 BİN DOLARDAN SATMAYA ÇALIŞTILAR

Eserler aralarında 2 tane el yazması altın yaldız işlemeli 600 takvim Kuran-ı Kerim de var. Şüphelilerin tarihi el yazması Kuran-ı Kerim’lerin tanesini 400 bin dolara satmaya çalıştıkları öğrenildi.

ULUSLARARASI MÜZAYEDELERDE BİNLERCE DOLARA SATILIYOR

Tarihi eserler aralarında 15 gram ağırlığında Tanrıça Athena figürlü gümüş Grek zafer paraları da var. Yunanların zaferiyle sonuçlanan, Sparta-Pers Savaşı sonrasında basıldığı öğrenilen galibiyet paralarının uluslararası müzayedelerde binlerce dolara satışlarının yapıldığı ileri sürüldü. öte yandan, Sasani dönemine ait kral figürlü sikkeler, Artuklu ve Roma dönemine ait paralar da ele geçirilenler arasında.

İstanbul'da 3 farklı bölgede tarihi eser operasyonu

PERS KRALINA AİT ALTIN TAKI SETİ

Dikkat çeken bir başka tarihi eser ise Pers Dönemi’ne ait gerdanlık ve küpe seti. Altın üzerine akik süslemeli kral kabir buluntusu da ele geçirilenler arasında. Eserin birincil incelemesinde takı setin 2 bin 500 takvim ve Pers kraliyet ailesine ait olduğu belirlendi.

İstanbul'da 3 farklı bölgede tarihi eser operasyonu

11 BELIRSIZ DE ÖZGÜR BIRAKILDI

Gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si emniyetteki işlemlerinin arkasından savcılık talimatıyla bağimsizlik bırakıldı. 4 değişken ise savcılıktan hür bırakıldı.

İstanbul'da 3 farklı bölgede tarihi eser operasyonu