İstanbul ’un rahat destinasyonları

İstanbul ’un rahat destinasyonları
İstanbul ’un rahat destinasyonları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

İstanbul ’un ezberlenen ilçelerinden vazgeçtik. Unutma sen ‘bilinmeyen ’ için seyahat ediyorsun. Seyahatin getirdiği gerçek buluş deneyimini keşfedebilmen için sürü psikolojisinden uzaklaşman gerekli. İstanbul başlı başına bir dünya ve sen en sevdiğin favori mekanın ile nerede karşılaşacağını tahmin edemezsin. Seyahat edenlerin tatillerini her yerde etmekten, tanıdık destinasyonları gezip durmaktan sıkılmadın mı? Sahiden Kadiköy hala sıkmadı mı?

İstanbul ’un, keza gözünü, ayrıca karnını doyurup tüm beklentini karşılayacak, gözden çıkardığın 5 rotasını yazdık.

ŞİRİNEVLER MERKEZ

‘ ’Şirinevler ne yaaa… ’ ’ dediğinizi duyar gibiyim. Eğer Avrupa yakasında oturuyorsanız mutlaka gitme fırsatınız olmuştur fakat durum Anadolu yakası için azıcık daha girift ve uzakta. Olsun, size metro mu yok, metrobüs mü yok… Bir semt statüsünde olmasına rağmen oldukça artan bir yerden bahsediyoruz. Şirinevler büyük meydanı ve bu meydanı çevreleyen yeme içme mekânları, AVM ’leri, trafiğe kapalı alışveriş caddesiyle vaktinizi harcamaktan şımartma alabileceğiniz bir yer.

Biz Türkler sosyete pazarlarını pek bir severiz. Ucuz ürünler bulup neşeli bir akşam yürüyüşü eşliğinde alışveriş edeceğin ‘gece pazarına ’ mutlaka git. Çevresindeki butik kokoreççide yemeğini ye, hasır iskembede çayını iç. Burası fiilen bohem ve dostça bir ortam.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

MINIK ANTEP: GÜNGÖREN

Karnınız kazınınca kapitalist fast food restoranlarına koşanlardan olmayın. Güngören ’de birbirini dikizleyen dört-beş sokakta bağlı yandan dizilmiş 50 değin kebapçı var. Mahalleyi kebap kokusu sarmış. ‘ ’Kebap için niçin Güngören? ’ ’ Hoş haberi veriyorum. Dışarıda yediğin kebabın daha lezzetlisi ve çok daha ucuzu. Ucuzluk aldatmasın, bu işletmelerin tümü işinin ehli. Restoranların aralarında, alışveriş yapmadan geçemeyeceğiniz Antep pazarları var. Güngören ’in bu sokaklarını tanıyan derhal herkesin bir favorisi vardır. Bizim önerimizin başlıcaları Hamo, Çetin Usta, İsmet Kardeşler… Çoktan sıhhat olsun.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

PENDİK SAPANBAĞLARI

Sapanbağları denen yer Pendik ’te tren istasyonundan inince  20 dakika yürüme mesafesinde bir semt. Namı öteki Yeni Pazarlı novi pazar Boşnak ’ların yerleşim bildiği bir yer. Bu sokağa adım attığınız andan itibaren 21. Yüzyıldan Osmanlı ’ya dürüst bir yolculuğa çıkıyorsunuz. İstanbulun elitliği burayı vurmamış. Boşnakların an be an yayıldığı sokakta sizde kendinize bir sandalye kapın ve ‘kuru et ’ sipariş edin. 300 metrelik bir caddesinin asıl ismi “Mimar Sinan Caddesi”. Boşnak meyhanelerinde neşe saçan müzikler eşliğinde dosthane bir akşam sefası için Taksim ’deki pasajlardan çıkın.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

MALTEPE SAHİL

Maltepe ’yi görünce biraz daha gözleriniz kamaşmıştır. Aslına bakarsınız zaten burayı bilmeyen kalmadı lakin en azından size kalkıp da sahildeki Sturbucks ’tan bahsetmeyeceğim. Gözümüz birazcık daha tarihinde, mimarisinde ve arka sokaklarında. Bakınız Beşçeşmeler.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

Eski tarihi yapısını koruyan balıkçı köyü olan, butik nehir bahçeleri ve barlarıyla ünlü bir meydandasınız. Gündüzleri büyük çınar ağaçlarının aşağıda demlenmiş çayınızı içip, akşamları topluluk, dostça bir yaz rotası gibi yürüyüş yapıp daha curcunalı mekânlar tercih edebilirsiniz. Süreyya Paşa Plajı ’nı gezip, Yunan Mitolojisinde evlenmek isteyen genç kızları simgeleyen Bakireler Tapınağı ’nı ziyaret edersiniz. Koca bir gün aşmak için gündüzü ayrı, akşamı ayrı bir hoş.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

KARTAL MERKEZ

Kartal bu zamana dek sizin için sanayi bölgesi olmasından öteye gidememiş olabilir. Hem Kartal yönünün sabahleyin trafiğine diyecek değil. Neyse oysa sizin Kartal seyahat rehberiniz mesai saatlerini kapsamıyor. Aydos Ormanı ’nda piknik yapacaksanız, Dargos Tepesi ’ne çıkacaksanız bilemem natürel fakat Ahmet Kaya ’nın şarkılarını damarlarınızda hissedeceğiniz türkülere eşlik edip keyifli bir hafta sonu için Kartal ’dayız. ‘ ’Defalarca benzer yere gidiyoruz! ’ ’ muhabbetinizi ‘Kartal ’ ile bölüyorum ve navigasyon ’unuza Hamam Sokak ’ı işaretliyorum.

İstanbul ’un gizli destinasyonları

Eskiden gidilecek yer değildi fakat yapılan düzenlemelerle tercih edilebilecek bir yer oldu. Çalgılı çengili bol muhabbetli bir plan yapmış oldun, diğer bir şey demiyorum.

İstanbul ’un gizli destinasyonları