İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı

İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı
İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye yaydığı pis koku nedeniyle mahalle sakinleri göre ihbar edilen Merkez Mahallesi ’ndeki çöp evi temizledi.

SAHİBİ ÖLEN BINA ÇÖP EVE DÖNÜŞTÜ

3 yıl önce yaşamını yitiren yaşlı bir kadının 5 katlı binasının çöp konut haline gelmesi üzerine, evlerden çevreye yayılan fena kokulardan rahatsız olan semt sakinleri Avcılar Belediyesi ’ne şikayette bulundu. Durum Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne intikal ettikten sonra harekete geçen zabıta ekipleri, kullanılamaz ışık halkası gelen, sağlık durumu yönünden yapi sakinlerini tehdit eden çöp evi karantinaya aldılar. Devreye giren Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile karşılıklı alıştırma sonucunda evleri temizledi. Evde biriken çöplerden dolayı adım atmakta zorlanan temizlik görevlileri, 14 kamyon dolusu çöp atıklarını çıkardı. Biriken çöplerden yaşanmaz ışık halkası gelen ev, temizlendikten daha sonra Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte edildi.Mahalle sakinleri Avcılar Belediyesi ’ne teşekkürlerini ilettiler.

İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı

ÇÖP EVDEN ÇIKAN BAYRAĞI DIKKATLE KATLADI

Temizliği sırasında eşyalar arasında bulunan büyük bir Türk Bayrağını ayrım eden işçilerden biri bayrağı alarak özenle katlayarak korumaya aldı. Temizleme personelinin bu davranışı Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ’nin ve semt sakinlerinden takdir topladı.

Olayla ilgili bir izah etme yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, vatandaşların sağlığını daima ön planda tuttuklarını belirterek, semt sakinlerinin dilekçelerini dikkate alarak çöp evi temizlediklerini açıklama etti.

İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı

Başkan Toprak, “Mahallelilerimiz biriken çöplerden ve etrafa yayılan kirli kokulardan dolayı büyük hastalık duyuyorlardı. Zabıta ekiplerimiz Merkez Mahallemizdeki bu evde çöplerin uzun senelerdir biriktirildiğini tespit etti, Temizleme İşleri Müdürlüğümüz ise zorunlu çalışmaları başlatarak evi temizledi. Belediye olarak halkımızın refah ve sağlığı bizim için tekrar tekrar önemlidir. Burada bir olaya değinmeden geçemeyeceğim. Belediye personelimiz evdeki temizlik esnasında Türk Bayrağı bulup, dikkatle katlayarak muhafaza ediyor. Hassasiyet ve bayrağımıza olan sevgi bütün gönüllere taht kurmuştur” dedi.

İstanbul ’da 5 katlı binadan çöp ev çıktı