İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu’nun yüzde 50 ’si tamamlandı

İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu'nun yüzde 50 ’si tamamlandı
İstanbul- Bursa- İzmir Otoyolu'nun yüzde 50 ’si tamamlandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu projesinin Bursa-Susurluk etabındaki çalışmaları inceledi.

DATA ALDI

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan ile birlikte İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu projesinin Bursa-Susurluk etabını inceleyen Milletvekili Mustafa Esgin, Proje Müdürü İlhan Zorlama ’dan projenin teferruatları hakkında data aldı.

“2019’DA TAMAMLANACAK”

Yapımı çabucak aralıksız projede bin 500 işçinin çalıştığı bilgisini bölge Esgin, “AK Parti hükümetimizin gerçekleştirdiği manâlı projelerden birisi olan İstanbul- Bursa-İzmir otoyolu projesi bununla beraber dünyadaki 10 büyük projeden birisi olarak dikkat çekiyor. Projenin Bursa-Susurluk etabının yüzde 50 ’si bitmiş durumda. 60 kilometrelik üstteki yapı çalışmasından 32 kilometrelik kısmı tamamlanmış. Önümüzdeki sene Eylül veya Ekim ayında proje bitmiş olacak. Bu proje sona erdiğinde Mustafakemalpaşa ve Karacabey ’den İstanbul ’a ulaşım 1,5 saat, İzmir ’e ulaşım 2 saatte gerçekleşmiş olacak. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu projesi tamamlandığında Mustafakemalpaşa ve Karacabey stratejik bir hususiyete sahip. Bölgemizin İstanbul ve İzmir ’e entegrasyonu ile birlikte ziraî kalkınmadan turizme, sanayiden böylece çok alana kadar bölge az kalsın çekicilik merkezi haline gelecek. Projenin Ankara sürecinin ve her aşamasını yakından peşine düşüp takip ediyoruz. 2019 yılı Eylül veya Ekim ayında tamamlanması planlanan proje ile halkımız otoyolla ulaşımlarını sağlayacak.” dedi.