İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül’ün Yaşadıklarından Korkuyor

İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün Yaşadıklarından Korkuyor
İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün Yaşadıklarından Korkuyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçimin arkasında CHP liderliği için parti içinde bir girişim başlatmıştı. Seçimli genel kurultay için delegelerden imza toplayan İnce ve ekibi tatmin edici imzayı bulamayınca bu teşebbüs bir zaman rafa kalktı.

Kısa bir vakit sonradan ise İnce’nin ismi yaklaşan lokal seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak anılmaya başlayınca baştan bir hareketlilik yaşandı. İnce’nin İBB adayı olup olmayacağı konusunda yaşanan belirsizliğin altından ise parti içi çatışma ve koltuk kapmaca olduğu ortaya çıktı.

MUHARREM İNCE’NİN SANDIK ISRARI

Yeni Şafak’ta bulunan habere kadar, Muharrem İnce adaylık başvurusu dahi yapmayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayrıca medya üzerinden ayrıca de kurmaylarıyla mesaj yolladı. ‘Ön seçim veya akım yoklaması yapılırsa aday olurum’ diyerek mesaj gönderen İnce’nin planını Kılıçdaroğlu bozdu. Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi İstanbul’da örgütün ön seçime gitmesini ya da cereyan yoklaması yapmasına muhakkak bir dille karşı çıktı.

“İNCE, SARIGÜL GİBİ OLMAKTAN KORKUYOR” İDDİASI

Muharrem İnce’nin ısrarla ‘sandık’ demesinin ardında yatan nedenin ise 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin namzet gösterdiği Mustafa Sarıgül’ün yaşadıklarını yaşamamak istemesi olduğu bahis edildi. O dönemde Sarıgül, CHP yönetimi kadar doğrudan doğruya aday gösterilmişti. Bu da İstanbul’daki parti teşkilatına negatif yansımış ve tercih çalışmalarında bazı bölgelerde Sarıgül’ün kampanyasına destek verilmemişti. Bütün bunların arkasında Sarıgül sandıkta yaklaşık 10 puan fark ile seçimi kaybetmişti.