İsrail’den DEAŞ’a silah ve peşin para yardımı

İsrail'den DEAŞ'a silah ve peşin para yardımı
İsrail'den DEAŞ'a silah ve peşin para yardımı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun üstteki düzey yetkililerinin gazetecilere verdikleri brifingde Suriye’deki DEAŞ’lı teröristlere askeri destek verdiklerini resmen doğruladığı ortaya çıktı.

JERUSALEM POST DOĞRULADI

İsrail’in hükümet yanlısı gazetesi Jerusalem Post, dün akşam saatlerinde sitesinden ”Ordu doğrulama etti: İsrail, Suriyeli isyancılara silah verdi” başlıklı haberi geçti.

Ama diğer İsrail gazeteleri hiçbir şekilde konuya girmezken Jerusalem Post bir vakit sonradan haberi sitesinden kaldırdı.

Jerusalem Post’un Anna Ahronheim imzalı haberinin altbaşlığında da Esad’ın durmadan İsrail’i terör örgütlerine tabanca sağlamakla suçladığı ve ele geçirilen İbranice yazılmış silahlarla mühimmatların görüntülerini yayımladığı hatırlatıldı.

İsrail'den DEAŞ'a silah ve nakit yardımı

NAKDİ YARDIM DA ASĞLANMIŞ

”İsrail ordusu Golan Tepeleri’ndeki Suriyeli isyancılara büyük miktarda nakit para, tabanca ve mühimmat sağladığını ilk olarak kabul etti” vurgusu yapılan haberde şöyle denildi:

”Suriye iç savaşına müdahale etmediği açıklamcalarını devam ettiren İsrail ordusu, pazartesi günkü brifingde, İyi Komşu Operasyonu çerçevesinde sınırlara yakın Suriyeli isyancılara uyumlu olarak hafif silah ve mümimmat ile ilaveten tabanca satın almaları için kaydadeğer miktar peşin para para tedariği yaptığını teyit etti.”

HABER YAYINDAN KALDIRILDI

İsrail’in DEAŞ’a silah ve askeri takviye sağladığı senelerdir dile getirilen bir iddiaydı. İsrail ordusunun bir brifingde ilk önce bu iddiayı doğruladığına dair haber, daha sonra Jerusalem Post gazetesinin sitesinden kaldırıldı.