İshak Paşa Sarayı’na ilgi artıyor

İshak Paşa Sarayı'na ilgi artıyor
İshak Paşa Sarayı'na ilgi artıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en doğu sınırlarında yer alan ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan İshak Paşa Sarayı’na ilgi her geçen gün artıyor.

Sızı’nın Doğubayazıt ilçesinde, ikâmetgâh yerinin güneyinde bulunan tarihi saray, Doğu Anadolu bölgesinin en gözde turizm alanları arasında bulunuyor.

MEDENİYETİN BEŞİĞİ

Tarihte medeniyetler beşiği olarak anılan bölgedeki birçok tarihi eserin arasında ilk sıralarda bulunan İshak Paşa Sarayı, her geçen gün ününü ve ziyaretçi sayısını arttırıyor.

İshak Paşa Sarayı’na ilgi artıyor

“ZİYARETÇİ ARTIŞI VAR”

Sızı Kültür ve Turizm Müdür Vekili Erkan Kösedağ, İshak Paşa Sarayı’nın bölge için büyükçe bir tartma taşıdığını söyledi. Sarayla ilgili bilgi veren Erkan Kösedağ, “Saray, yüksek ve dominant üstte kurulmuş, 7 bin 600 metrekarelik bir alana sahip, bin 784 yılında İkinci İshak Paşa kadar işlenmiş. Geçtiğimiz yıllara oranla saraya ciddi anlamda ziyaretçi akışı var. Lüzum yerli gerekse yabancı turistlerin Doğubayazıt ilçemize kafileler halinde gelerek saraya gösterdikleri alaka bizi hayli hoşnut ediyor. Bölgeye gelen turistler özellikle İshak Paşa Sarayı’nı görmek istiyor.” dedi.

İshak Paşa Sarayı'na ilgi artıyor

UNESCO İLE GELEN ALAKA ARTIŞI

Erkan Kösedağ, İshak Paşa Sarayı’na UNESCO listesine alınmasıyla ilginin daha da arttığını aktararak, “UNESCO’nun geçici listesine alınmasının ardındaki saraya olan alaka beklenilenden fazla daha artı arttı. Bu ilginin her geçen gün artarak devam etmesi de bize memnuniyet veriyor. Daha fazlası olacak, buna inanıyoruz. Henüz İshak Paşa Sarayı’nı görmemiş herkese mutlaka görmelerini öneriyoruz. Hakikaten görülmesi gereken mükemmel bir sanat eseri.” diye konuştu.

İshak Paşa Sarayı'na ilgi artıyor