İran’daki depremde zarar görmüş sayısı 646’ya yükseldi

İran'daki depremde zarar görmüş sayısı 646'ya yükseldi
İran'daki depremde zarar görmüş sayısı 646'ya yükseldi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran devlet televizyonunun Kermanşah Tıp Bilimleri Üniversitesi’ne dayanarak verdiği haberinde zarar görmüş sayısının Kermanşah eyaletine alt Serpol Zehab’ta 290, Gilanigarb’ta 170, Kasrı Şirin’de 109, Batı İslamabad’da 54 ve diğer bölgelerde 23 olmak üzere toplamda 646 kişinin yaralandığı belirtildi.

148 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada 6,4 büyüklüğündeki depremden sonradan 7 tanesi 4 ila 5,5 arası 148 artçı sarsıntı yaşandı.

Kermanşah Vali Yardımcısı Mehrdad Salari, deprem sebebiyle hiçbir evin tamamen yıkılmadığını ve kimsenin ölmediğini söyledi. Artçı sarsıntılar ve korku sebebiyle vatandaşlar geceyi İran Kızılayı’nın sağladığı çadırlarda ve haricen geçirdi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, İran Kriz Yönetim Kurumu Başkanı İsmail Nacar ve Kermanşah Valisi Huşeng Bazvend ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek, yer sarsıntısı bölgesindeki halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm imkanların seferber edilmesi talimatı verdi.

AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada, merkezi Kermanşah eyaletine bağlı Serpol Zehab kırsalında yerin 7 kilometre derinliğinde, lokal saatle 20:07’de 6,4 büyüklüğünde zelzele meydana geldiği belirtilmişti.

Irak-İran sınırında 12 Kasım 2017’de gerçekleşen ve merkez üssü Irak’ın Halepçe ilçesi olan 7,3 büyüklüğündeki depremde, İran’da 620 pozitif kişinin hayatını kaybettiği 9 binden fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti. Depremde en fazla can kaybının 559 kişiyle Serpolzehab kentinde olduğu belirtilmişti.