İran ABD’yi Uluslararası Canice Mahkemesine Şikayet Etti

İran ABD'yi Uluslararası Canice Mahkemesine Şikayet Etti
İran ABD'yi Uluslararası Canice Mahkemesine Şikayet Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, ABD’yi ülkeye karşısında uyguladığı tek taraflı yaptırımlar sebebiyle milletlerarası canice mahkemesine şikayet etti.

ABD’nin İran’a karşı yaptırımları konusu, İran tarafından uluslararası suç oluşturan mahkemesine taşındı. İranlı avukatlar uluslararası ceza mahkemesine gitgide artarak Donald Trump hükumetinin İran’a uyguladığı tek taraflı yaptırımlarını durdurması başvurusunda bulundu.

İran tarafından yapılan şikayette, “ABD’nin yaptırımları İran ekonomisine hasar veriyor ve bu konu açıkça 1955’te iki ülke arasında düzenlenen arkadaşlık anlaşmasının ihlal edilmesi anlamına gelmektedir” ifadeleri yer alıyor.

Tasnim haber ajansının aktardığına tarafından resmi olarak ABD’nin Salı günü İran’ın şikayetine cevap vermesi bekleniyor. Uluslararası cinayet mahkemesinin bir ay içinde son kararı açıklayacağı, İran medyasında yer alan bilgiler arasında yer alıyor.

ABD, İran ile 5+1 ülkeleri arasında düzenlenen nükleer anlaşmadan çekildikten sonra İran’a karşı tek yanlı yaptırımlarını her tarafta başlatarak, bu ülkeye petrol ihracatı ilk önce edinmek üzere öteki alanlarda da yaptırım uygulayacağını belirtmişti. – TAHRAN