Irak Meclisinde Seçimlerden Sonraki Birincil Oturum

Irak Meclisinde Seçimlerden Sonraki Birincil Oturum
Irak Meclisinde Seçimlerden Sonraki Birincil Oturum
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerin ardından mecliste ilk oturum düzenlendi.

Meclisin başlangıç konuşmasını Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum yaptı. Günahsız, yasama, yürütme ve hak erkleri arasında meslek birliği ve saygının başlıca alınması gerektiğini belirterek, yeni meclisten halka hizmet sunumu konusunda yoğun incelemeler beklediklerini ifade etti.

Başbakan Haydar el-İbadi de mecliste yaptığı konuşmada, yeni kurulacak hükümetin kamu hizmetlerinin sağlanmasında mücadele göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelecek dönem ekonomik reform ve güvenlik konusunda atılım gerçekleştirme dönemi olacak.” dedi.

“Hükümeti devraldığımız dönemde ordu ve bir takım bölgelerdeki polis teşkilatı çökmüştü” diyen İbadi, yeni hükümetin ise “tek karoser olan, zinde bir devlet yönetimini” devralacağını söyledi.

İbadi, sözlerini şöyle tamamladı:

“Komşu, bölge ve dünya ülkeleriyle dengelenmiş ve karşılıklı egemenlik saygısına alt ilişkiler ilerletmek istiyoruz. Uluslararası toplum, yeniden imar konusunda bizim yanımızda yer alıyor. İçerideki tüm siyasi grupları da kentlerdeki vatandaşların sıkıntılarını gidermeye çağırıyorum.”