İnsan kaçakçısını dolandıran sahte MİT’çi yakalandı

İnsan kaçakçısını dolandıran sahte MİT'çi yakalandı
İnsan kaçakçısını dolandıran sahte MİT'çi yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendini Ulusal İstihbarat Teşkilatı (MIT) görevlisi olarak tanıtan F.Y., göçmen kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen B.Ö.’yle buluşarak “İstihbarattan geliyorum. Bundan sonradan bu işleri senin üzerinden biz yürüteceğiz. Devlet özel olarak görevlendirdi” dedi. sonra ise B.Ö. ve adamlarını Bodrum’a götürdü.

20 BİN LİRA DOLANDIRDI

Sahte MIT görevlisi sözde kaçakçılıktan elde edilen paranın yarısını kendilerinin alacağını söyledi. F.Y. B.Ö.’den 20 bin lira alarak İstanbul’a döndü.

POLİSE BAŞVURDU

Parayı alan F.Y. sonra ise telefonla aradığı B.Ö.’den baştan para istedi. Bunun üzerine durumdan rahatsız olan B.Ö. emniyete giderek sahte MIT’çiden şikayetçi oldu.

B.Ö.’yü insan kaçakçılığı yaptığı için gözaltına alan polis, onun şikayeti üzerine de şüpheliyi takibe aldı.

ÜZERİNDEN SAHTE KART ÇIKTI

Çalışmaların ardından F.Y.’nin Küçükçekmece’deki evine başat düzenlendi. Şüphelinin evinde ve otomobilinde yapılan aramalarda sahte MITOS kartı ve sahte Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü kartıyla 1 silah ve 20 mermi ele geçirildi. Sahte MIT’çi gözaltına alınırken, kız arkadaşının da üstünde Dışişleri Bakanlığı Tanıdık Olmayan Misyon Yakını kimlik kartı bulundu.

Kartın sahte olduğu anlaşılınca F.Y.’nin kız arkadaşı hakkında da operasyon yapıldı.

Üçkâğıt, sahtecilik ve silah kanununa muhalefetten gözaltına alınan F.Y. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. F.Y. halkında adli denetleme hükmü uygulandığı öğrenildi.

İnsan kaçakçısını dolandıran sahte MİT'çi yakalandı